Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Σχετική καλοκαιρία το Σ/Κ- Μεταβολή του καιρού από την Δευτέρα με μπόρες/τοπικές καταιγίδες

 Ο ισχυρός συνδυασμός των υψηλών πιέσεων των Βαλκανίων, με τις χαμηλές στην αν. Μεσόγειο προκαλεί ισχυρούς έως θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο αγγίζοντας σήμερα (Παρασκευή) τα 7-8 μποφόρ. Από αύριο (Σάββατο) σταδιακά και κυρίως από το μεσημέρι και μετά ο συνδυασμός θα εξασθενήσει, με αποτέλεσμα και οι άνεμοι προοδευτικά να εξασθενήσουν..


Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σάββατο 1/4/17 :

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός το Σάββατο στην περισσότερες περιοχές της χώρας, και μόνο στην Κ-Α Κρήτη και τα Δωδεκάνησα μέχρι το απόγευμα ο καιρός θα είναι άστατος με διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Τοπικές συννεφιές θα σχηματιστούν το μεσημέρι-απόγευμα στην Ήπειρο, την ΔΒΔ Θεσσαλία και την Δ. Μακεδονία.


Άνεμοι : Ασθενής στο Ιόνιο 2-4 μπ. Β στο Αιγαίο 5-6 και τοπικά κυρίως στα νότια 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.


Θερμοκρασία : θα ανέβει το μεσημέρι στα περισσότερα πεδινά ηπειρωτικά στους 18 με 21 βαθμούς, στα ορεινά και στο Αιγαίο στους 13 με 16 βαθμούς (στα ορεινά λόγω του υψομέτρου, στο Αιγαίο λόγω των βοριάδων).


Αττική : Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β 3-5 και στα ανατολικά μέχρι το μεσημέρι 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς.


Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία : Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ασθενής και τοπικά ΒΑ 2-4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 20 βαθμούς.


Την Κυριακή(2/4) θα έχουμε γενικά αίθριο καιρό, από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα αρχίσουν να εμφανίζονται αραιές συννεφιές που ίσως αφήσουν σε τοπικό επίπεδο κάποιες τοπικές βροχές στα ΒΔ. Οι άνεμοι θα στραφούν στο Ιόνιο σε ΝΑ 4-6 μπ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο σε όλη την χώρα. Την Δευτέρα-Τρίτη(3-4/4) άστατος θα είναι ο καιρός στην χώρα μας, με μπόρες και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα. Η αιτία για όλη αυτή την αλλαγή θα είναι ένα βαρομετρικό χαμηλό στην Κ. Μεσόγειο, κινούμενο Α-ΒΑ.. Δεν αποκλείεται να έχουμε και μεταφορά Αφρικάνικης σκόνης κυρίως στην νότια Ελλάδα. Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα δυτικά-βόρεια. 

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους !!

                        Με εκτίμηση : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου