Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Ενισχυμένοι βοριάδες, τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας αύριο Τρίτη. Μικρή άνοδο την Τετάρτη-Πέμπτη- Σε νέα πτώση την Παρασκευή

Η χώρα μας επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων των Β. Βαλκανίων με τις χαμηλές στην περιοχή της αν. Μεσόγειο με αποτέλεσμα οι βοριάδες στο Αιγαίο και την Τρίτη να φτάνουν τα 6-7 μποφόρ. Παράλληλα βαρομετρικό χαμηλό ( περίπου στην κ. Μεσόγειο ) κινείται Α-ΝΑ και θα δώσει τοπικές βροχές στα δυτικά-νοτιοδυτικά τμήματα.


Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τρίτη 28/3/17 :

Λίγη συννεφιά θα έχουμε αύριο στις περισσότερες περιοχές, παροδικά αυξημένη όπου στην Δ-ΝΔ Ελλάδα και την ΝΔ Κρήτη δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα κυρίως από το μεσημέρι και μετά τα διαστήματα ηλιοφάνειας θα μεγαλώσουν αρκετά.


Άνεμοι : Β στο Αιγαίο 6-7 μποφόρ η ένταση τους.


Θερμοκρασία : θα φτάσει το μεσημέρι στα ηπειρωτικά τους 17 με 19 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα ( Αιγαίο ) 14 με 17 ενώ στα ορεινά μεταξύ (600-800μ.) η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους +9 με +11.. 


Αττική : Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια και τα ανατολικά. Άνεμοι Β-ΒΑ 4-5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς.


Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία : Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Άνεμοι ασθενής και τοπικά ΒΔ 2-4 μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς.


Την Τετάρτη-Πέμπτη(29-30/3) τοπικές βροχές θα σημειωθούν στις Κυκλάδες, κυρίως στην Κρήτη, και τα Δωδεκάνησα, στην υπόλοιπη χώρα λίγη συννεφιά και αρκετή ηλιοφάνεια κυρίως στην Β. Ελλάδα. Οι άνεμοι Β σε μικρή εξασθένηση 4-5 και τοπικά 6 μπ. Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Την Παρασκευή(31/3)-Σάββατο(1/4) τοπικές συννεφιές θα σχηματιστούν στα ανατολικά και βόρεια τμήματα, με πιθανότητα τοπικών βροχών στην Μακεδονία και την αν. Θεσσαλία την Παρασκευή. Οι βοριάδες θα ξανά ενισχυθούν στο Αιγαίο φτάνοντας τα 7-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε νέα μικρή περαιτέρω πτώση.
Καλή εβδομάδα σε όλους !!

                                       Με εκτίμηση : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου