Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Νέα επιδείνωση του καιρού από την Παρασκευή το απόγευμα και από τα ΒΔ με βροχές-καταιγίδες- Κακοκαιρία το Σάββατο στις περισσότερες περιοχές, σταδιακή βελτίωση του καιρού κυρίως από την Δευτέρα

Βαρομετρικό χαμηλό στην ΝΔ Κρήτη κινείται Α-ΝΑ, ενώ μια νέα ατμοσφαιρική διαταραχή από τα ΒΔ, θα εντείνει τις βροχές το επόμενο εικοσιτετράωρο(Παρασκευή) κυρίως από το μεσημέρι-απόγευμα και μετέπειτα..


Aύριο Παρασκευή 10/3/17 περιμένουμε αρχικά μέχρι το μεσημέρι βροχές κυρίως από την ΒΑ Στερεά και βορειότερα, στην υπόλοιπη χώρα συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ άστατος θα είναι ο καιρός στις Κυκλάδες, την Κρήτη και κυρίως στα νησιά του Αν. Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με μπόρες και τοπικές καταιγίδες.


Από το μεσημέρι-απόγευμα και μετά, περιμένουμε επιδείνωση του καιρού και από τα ΒΔ με ισχυρές βροχές-τοπικές καταιγίδες, οι οποίες μέχρι αργά το βράδυ θα χουν επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Χιόνια θα πέσουν στην Δ. Μακεδονία και την Ήπειρο, πάνω από τα 900μ, και στις υπόλοιπες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας πάνω από τα 1000-1200μ.


Άνεμοι : Β-ΒΔ στο Ιόνιο 5-6 και βαθμιαία 7 μποφόρ, στο Αιγαίο Β 3-5 και στα Νοτιοανατολικά ΝΑ 4-6 μπ.


Θερμοκρασία : θα φτάσει το μεσημέρι στα ηπειρωτικά τους 12 με 16 βαθμούς, ενώ στα ορεινά θα κυμαίνεται μεταξύ 8 με 10 βαθμών κελσίου.


Αττική : Συννεφιά, με  βροχές αρχικά στα βόρεια, και από το μεσημέρι αργά σε όλο τον νομό, πιθανή καταιγίδα τη νύχτα. Άνεμοι : Β-ΒΔ 3-5 μπ. Θερμοκρασία από 9 έως 15 βαθμούς.


Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία : Συννεφιά με βροχές αρχικά στα ανατολικά, και από το μεσημέρι σε όλη την περιφέρεια και στην Θεσσαλονίκη. Άνεμοι Α-ΝΑ 3-4 μπ. Θερμοκρασία από 8 έως 12 βαθμούς.


Το Σάββατο(11/3) περιμένουμε αρχικά κακοκαιρία σχεδόν σε όλη την χώρα με ισχυρές βροχές-τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια, βαθμιαία στην Δ-Β Ελλάδα, και το ΒΑ Αιγαίο ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν Β στα δυτικά-κεντρικά και βόρεια 6-8 μπ., ΝΑ στην υπόλοιπη χώρα με την ίδια περίπου ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά-κεντρικά και βόρεια. Την Κυριακή(12/3) ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση, χωρίς να λείψουν οι τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά και το Αιγαίο, αλλά και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά τμήματα. Οι άνεμοι Β 5-7 μπ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Βελτίωση του καιρού από την Δευτέρα(13/3) σε όλη την χώρα.

                      Με εκτίμηση : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου