Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Ανοιξιάτικος ο καιρός το Σ/Κ- Μεταβολή του καιρού από την Δευτέρα και από τα βόρεια με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Υψηλό πεδίο πιέσεων θα επηρεάζει την περιοχή μας αύριο Σάββατο και αυτό θα χει ως αποτέλεσμα ο καιρός να είναι καλός σχεδόν σε όλη την χώρα, δεν θα λείψουν επίσης οι τοπικές μπόρες από τα ορεινά της βόρειας χώρας.. 



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την 25ηΜαρτίου :

Αίθριος θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με λίγες αραιές νεφώσεις κυρίως στα δυτικά-κεντρικά και βόρεια. Το μεσημέρι-απόγευμα στα βόρεια ορεινά θα 'χουμε συνθήκες αστάθειας, με αποτέλεσμα στα ορεινά της Ηπείρου, της ΒΔ Θεσσαλίας και της Μακεδονίας να σημειωθούν τοπικές μπόρες/σποραδικές καταιγίδες.



Άνεμοι : Ασθενής στο Ιόνιο και μέσα στην ημέρα Δ 2-4 μπ. στο Αιγαίο Β 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ.



Θερμοκρασία : σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα ανέβει το μεσημέρι στα ηπειρωτικά στους 22 με 24 και τοπικά 25 με 26 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα στους 19 με 21.



Αττική : Αίθριος. Άνεμοι Β 3-4 μποφόρ, και από το μεσημέρι μεταβλητοί. Θερμοκρασία από 10 έως 24 βαθμούς.



Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία : Αίθριος, το μεσημέρι και το απόγευμα θα συννεφιάσει στα ορεινά και δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Άνεμοι ασθενής και τοπικά μέσα στην ημέρα ΝΑ 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 9 έως 22 βαθμούς.




      Την Κυριακή(26/3) αραιές νεφώσεις θα έχουμε στην χώρα, ενώ τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν από το απόγευμα στην Β-ΒΑ Ελλάδα. Οι άνεμοι θα στραφούν σε Δ-ΝΔ 4-6 και τοπικά στα Κρητικό 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν φαίνεται να αλλάζει σημαντικά. Την Δευτέρα/Τρίτη (27-28/3) περιμένουμε μεταβολή του καιρού και από τα βόρεια με βροχές και τοπικές καταιγίδες, την Δεύτερα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά), και την Τρίτη στα ανατολικά και τα νότια όπου βαθμιαία θα περιοριστούν στα προαναφερθέντα τμήματα, ενώ παράλληλα και από τα βόρεια ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα παρουσιάσουν ενίσχυση και θα φτάσουν την Τρίτη τα 7-8 μποφόρ, με αποτέλεσμα την αισθητή κατά τόπους πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο.
Καλό Σ/Κ σε όλους !!                
                             Με εκτίμηση : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου