Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας και εξασθένηση των βορείων ανέμων το Σ/Κ - Καλοκαιρία την Δευτέρα και την Τρίτη

Υψηλές πιέσεις θα καλύπτουν  την περιοχή μας το Σάββατο και αυτό θα'χει ως αποτέλεσμα ο καιρός να βελτιωθεί σε όλη την χώρα, οι άνεμοι να εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σάββατο 18/3/17 :

Το Σάββατο γενικά αίθριος θα είναι αρχικά ο καιρός στην χώρα μας, και μόνο από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια τμήματα.
Άνεμοι : θα πνέουν στα Νοτιοανατολικά ΒΔ 5-7 μπ. με βαθμιαία εξασθένηση και Δ-ΝΔ στην υπόλοιπη χώρα 4-5 και τοπικά στο Β. Αιγαίο από το βράδυ 6 μπ.
Θερμοκρασία : θα ανέβει το μεσημέρι στα ηπειρωτικά τους 17 με 19 βαθμούς, στο Αιγαίο στους 13 με 15 και στα ορεινά στους 10 με 12 βαθμούς κελσίου.
Αττική : Γενικά αίθριος. Άνεμοι μεταβλητοί και βαθμιαία ΝΔ 3-4 μπ. Θερμοκρασία από 6 έως 17 βαθμούς.
Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία : Γενικά αίθριος, από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις. Άνεμοι ΝΑ 3-4 μπ. Θερμοκρασία από 6 έως 16 βαθμούς.

Την Κυριακή(19/3) θα έχουμε λίγες αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές, οι οποίες στα Βορειοανατολικά το μεσημέρι δεν αποκλείεται να δώσουν τοπικές βροχές. Άνεμοι Δ-ΝΔ 4-5 και στα νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο φτάνοντας στα ηπειρωτικά τους 18 με 20 και τοπικά 21 βαθμούς. Την Δευτέρα-Τρίτη(20-21/3) γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην χώρα μας, με λίγες αραιές συννεφιές περισσότερες την Τρίτη κυρίως στα δυτικά-νότια. Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες, ενώ η θερμοκρασία σε νέα άνοδο αγγίζοντας τοπικά στα ηπειρωτικά τους 20 με 22 και τοπικά 23 βαθμούς. Τέλος την Τετάρτη(22/3) τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στην δυτική-κεντρική και νότια χώρα, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Καλό Σ/Κ σε όλους!!

                                 Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου