Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Λίγες βροχές, βοριάδες και ψύχρα το επόμενο διήμερο- Βελτίωση του καιρού από το Σάββατο και άνοδο της θερμοκρασίας

Διατηρείται και αύριο Πέμπτη ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων των Β. Βαλκανίων με τις χαμηλές στην Αν. Μεσόγειο, και αυτό έχει αποτέλεσμα η ΒΔ άνεμοι να φτάνουν στα Νοτιοανατολικά τα 6 μποφόρ.


Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Πέμπτη 16/3/17 :

Τοπικές βροχές  και χιόνια (στα ορεινά) θα έχουμε αρχικά αύριο νωρίς το πρωί στην Δ. Μακεδονία, γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα λίγη συννεφιά παροδικά αυξημένη, ενώ τοπικές βροχές μέσα στην ημέρα θα σημειωθούν, στην Θράκη, το ΒΑ Αιγαίο, τις Σποράδες, πιθανόν στις Β. Κυκλάδες, και στα ορεινά της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας. Το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.


Άνεμοι : Β-ΒΔ 4-5 και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ.


Θερμοκρασία : θα φτάσει το μεσημέρι στα ηπειρωτικά τους 14 με 16 βαθμούς, τοπικά στα Βορειοδυτικά 17, στο Αιγαίο στους 11 με 15 και στα ορεινά στους 8 με 9 βαθμούς κελσίου.


Αττική : Λίγη συννεφιά παροδικά αυξημένη το μεσημέρι-απόγευμα. Άνεμοι Β 3-5 μπ. Η θερμοκρασία από 6 έως 16 βαθμούς.


Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία : Λίγη συννεφιά, παροδικά αυξημένη το μεσημέρι-απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι ΒΔ στον Θερμαικό 4-5 μπ. Θερμοκρασία από 6 έως 15 βαθμούς.


Την Παρασκευή(17/3) περιμένουμε τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα στα ΒΑ τμήματα της χώρας, με βαθμιαία βελτίωση αργότερα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλός. Οι άνεμοι Β-ΒΔ 4-6 μπ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ΒΑ, χωρίς αξιόλογη μεταβολή στην υπόλοιπη χώρα. Το Σάββατο(18/3) γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην χώρα μας, ενώ την Κυριακή(19/3) τοπικές βροχές θα σημειωθούν από το μεσημέρι στα ΒΑ, καλός θα παραμείνει ο καιρός στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι Δ-ΒΔ 4-6 μπ. Η θερμοκρασία σε αισθητή άνοδο φτάνοντας τοπικά στα ηπειρωτικά τους 20 βαθμούς. Την Δευτέρα και την Τρίτη(20-21/3) σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία ο καιρός θα διατηρηθεί γενικά αίθριος σε όλη την χώρα, οι άνεμοι εξασθενημένοι και η θερμοκρασία σε νέα μικρή περαιτέρω άνοδο.

                              Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου