Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Ανοιξιάτικος ο καιρός έως την Κυριακή... ''25 +'' ο υδράργυρος τοπικά στα ηπειρωτικά το Σ/Κ

Το βαρομετρικό χαμηλό που επηρέασε σήμερα την νότια Ελλάδα και συγκεκριμένα την Κρήτη με βροχές, κινείται ανατολικά με αποτέλεσμα ο καιρός να βελτιωθεί αύριο Πέμπτη σε όλη την χώρα.


Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Πέμπτη 23/3/17 :

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός αύριο στην χώρα μας, με λίγες αραιές νεφώσεις στα ΒΔ, όπου το μεσημέρι-απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου και της Δ. Μακεδονίας δεν αποκλείεται να αφήσουν παροδικές μπόρες. Το πρωί στα ηπειρωτικά (κυρίως στις ευπαθείς ομίχλες περιοχές) η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη από τοπικές ομίχλες.
Άνεμοι : Β στο Αιγαίο 4-6 μποφόρ, στο Ιόνιο 2-4.
Θερμοκρασία : θα ανέβει το μεσημέρι στα ηπειρωτικά στους 21 με 22 και τοπικά 23 βαθμούς, και στην υπόλοιπη χώρα στους 16 με 20.
Αττική : Αίθριος. Άνεμοι Β 4-5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 22 βαθμούς.
Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία : Αίθριος, τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Άνεμοι ασθενής και μέσα στην ημέρα τοπικά Ν 2-4 μπ. Θερμοκρασία από 9 έως 21 βαθμούς.

Την Παρασκευή(24/3) γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην χώρα μας, με λίγες αραιές νεφώσεις στα δυτικά-βόρεια. Άνεμοι Β στο Αιγαίο 4-6 μπ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν φαίνεται να αλλάζει σημαντικά. Το Σάββατο(25ηΜαρτίου) γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην χώρα μας, και μόνο το μεσημέρι-απόγευμα στα ορεινά της Μακεδονίας δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές μπόρες. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα φτάνοντας στα ηπειρωτικά τους 22 με 24 και τοπικά 25-26 βαθμούς. Την Κυριακή(26/3) παρόμοιες οι καιρικές συνθήκες με το Σάββατο. Οι άνεμοι θα στραφούν σε πιο Δ-ΝΔ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. 

                        Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου