Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Καλοκαιρία από αύριο Παρασκευή μέχρι το Σ/Κ- Μεταβολή του καιρού την Δευτέρα και από τα ΒΔ με βροχές

Η χώρα μας και γενικότερα η Αν. Μεσόγειο θα επηρεάζεται από υψηλό πεδίο υψηλών πιέσεων και αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο καιρός από αύριο(Παρασκευή) μέχρι και την Κυριακή να είναι καλός..


Αύριο Παρασκευή 3/3/17 περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό σχεδόν σε όλη την χώρα, με λίγες αραιές νεφώσεις μέσα στην ημέρα στο Β. Ιόνιο, την Ήπειρο, την Στερεά, την Θεσσαλία και προς το απόγευμα στις Κυκλάδες. 
Άνεμοι : ΒΔ  2-4 και τοπικά στο ΝΑ Αιγαίο το πρωί 5-6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία : σε μικρή άνοδο, θα φτάσει στα δυτικά- βόρεια το μεσημέρι στους 17 με 18 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 19 και τοπικά 20 βαθμούς και στο Αιγαίο γύρω στους 16 με 18 βαθμούς.


Αττική : Γενικά αίθριος με λίγες αραιές νεφώσεις μέσα στην ημέρα. Άνεμοι ασθενείς. Θερμοκρασία από 9 έως 18 βαθμούς.


Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία : Γενικά αίθριος. Άνεμοι ασθενείς και τοπικά ΒΔ 2-4 μπ. Θερμοκρασία από 6 έως 17 βαθμούς.


Το Σαββατοκύριακο(4-5/3) Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην χώρα μας, και μόνο την Κυριακή θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις από τα δυτικά. Οι άνεμοι εξασθενημένοι στρεφόμενοι σε νοτιάδες όπου την Κυριακή στο Ιόνιο θα φτάσουν τα 4-6 μπ. Η θερμοκρασία σε νέα άνοδο φτάνοντας στα ηπειρωτικά τους 20 βαθμούς.  Την Δευτέρα-Τρίτη(6-7/3) περιμένουμε μεταβολή του καιρού από τα δυτικά με βροχές- καταιγίδες οι οποίες βαθμιαία θα επηρεάσουν σχεδόν όλη την χώρα, συνοδεία ισχυρών νοτιάδων στα πελάγη. Η θερμοκρασία σημειώσει πτώση από τα ΒΔ.

                             Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου