Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Βροχές και καταιγίδες την Τετάρτη σε όλη την χώρα, χιόνια στα βουνά- Συνεχίζονται οι βροχές μέχρι και το Σάββατο κυρίως στα ανατολικά και νότια

Ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό κινείται από την Ιταλία προς το Ν. Ιόνιο την Τετάρτη με αποτέλεσμα να έχουμε κακοκαιρία σε όλη την χώρα με βροχές και καταιγίδες, ακόμα και χιόνια στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας..


Για αύριο Τετάρτη 8/3/17 περιμένουμε άστατο καιρό με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές σε όλη την χώρα, τα φαινόμενα θα είναι έντονα στα νησιά του Αν. Αιγαίου, την Κρήτη, την ανατολική ηπειρωτική χώρα και την Μακεδονία.  Στα Δ-ΒΔ περιμένουμε πιο τοπικές βροχές από ότι στην υπόλοιπη χώρα.  Στην Μακεδονία το σκηνικό του καιρού θα είναι βροχερό κατά περιόδους, ενώ εκεί οι καταιγίδες θα είναι πιο περιορισμένες κυρίως σε θαλάσσιες-παραθαλάσσιες περιοχές. Χιόνια θα σημειώνονται στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας από τα 1400-1500μ. και πάνω.


Άνεμοι : Α-ΒΑ στο Ιόνιο 4-6 μπ., ΝΑ στο Αιγαίο 6-7 και τοπικά στο Κρητικό και τα Δωδεκάνησα 8 μποφόρ.


 Θερμοκρασία : θα φτάσει το μεσημέρι στα ηπειρωτικά τους 13 με 15 βαθμούς, ενώ στα ορεινά γύρω στους 9 με 12.



Αττική : Άστατος καιρός, με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι Α-ΝΑ 3-5μπ. Θερμοκρασία από 9 έως 14 βαθμούς.


Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία : Βροχερός καιρός, με ισχυρές βροχές κατά περιόδους, ενώ πιθανές τοπικές καταιγίδες δεν αποκλείεται να σημειωθούν κυρίως στην Χαλκιδική.
Άνεμοι Α-ΝΑ 5-7 μπ. Θερμοκρασία από 9 έως 13 βαθμούς.


Την Πέμπτη(9/3) Θα συνεχιστούν οι βροχές και οι καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές, εκτός από τα δυτικά όπου τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν/σταματήσουν. Οι άνεμοι θα στραφούν σε Α-ΒΑ σχεδόν σε όλη την χώρα, εκτός από τα ΝΑ που θα πνέουν ΝΑ 5-7 μπ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Την Παρασκευή(10/3) Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα ανατολικά και νότια, πιθανόν μέσα στην ημέρα και στα δυτικά ηπειρωτικά. Β-ΒΑ άνεμοι 5-6 μπ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ΒΑ. Τέλος το Σάββατο(11/3)  δεν αποκλείεται να έχουμε μια νέα ατμοσφαιρική διαταραχή αυτή τη φορά από τα βόρεια κινούμενη νοτιότερα, δίνοντας βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια.. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση.

                            Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου