Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Θερμοκρασιακά σκαμπανεβάσματα τις επόμενες ημέρες στην χώρα μας- Δεν θα λείψουν οι τοπικές βροχές την Τετάρτη-Πέμπτη στα νότια, και την Παρασκευή στα βόρεια ηπειρωτικά..

Βαρομετρικό χαμηλό στην Κ. Μεσόγειο κινείται Α-ΝΑ τις επόμενες ώρες, και θα δώσει την Τετάρτη τοπικές βροχές κυρίως στις νοτιότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές της χώρας, παράλληλα θα εξασθενήσει ο συνδυασμός των Υψηλών πιέσεων στην περιοχή των Β. Βαλκανίων με τις χαμηλές στην αν. Μεσόγειο με αποτέλεσμα την εξασθένηση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο..




Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τετάρτη 29/3/17 : 

Τοπικές βροχές αρχικά θα σημειωθούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, και από το μεσημέρι στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, την Στερεά, τις Σποράδες, την Πελοπόννησο και πιθανόν το βράδυ στο Κ. Ιόνιο. Στα νοτιοανατολικά δεν αποκλείεται να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη κεντρική και κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.



Άνεμοι : Β-ΒΑ στο Ιόνιο 3-4 μποφόρ, στο Αιγαίο Β-ΒΔ ( στα Νοτιοανατολικά ) 4-5 και τοπικά στο εσωτερικό 6 με βαθμιαία σημαντική εξασθένηση κυρίως από το απόγευμα..



Θερμοκρασία : Σημαντικό ρόλο στην θερμοκρασία αύριο Τετάρτη, θα παίξουν τα φαινόμενα και οι συννεφιές.. στην νότια Ελλάδα με τις βροχές δεν πρόκειται η θερμοκρασία να ξεπεράσει τους 14 με 16 βαθμούς, ενώ στα βόρεια με τα μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας ο υδράργυρος θα φτάσει στους 19 με 22 βαθμούς κελσίου.



Αττική : Συννεφιά όπου βαθμιαία θα πυκνώσει, και κυρίως από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι Β-ΒΑ 3-5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς.



Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία : Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ασθενής και τοπικά ΒΔ 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 20 βαθμούς.



Την Πέμπτη(30/3) τοπικές βροχές θα σημειωθούν στις Κυκλάδες, την Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, τοπικές καταιγίδες στα ΝΑ, στην υπόλοιπη χώρα λίγη συννεφιά και αρκετή ηλιοφάνεια, που από το απόγευμα στα ΒΑ θα πυκνώσει και υπάρχει πιθανότητα βροχής. Οι άνεμοι Β-ΒΑ 3-5 μπ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Την Παρασκευή(31/3) τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Στερεά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν νέα σημαντική ενίσχυση Β 6-7 και τοπικά 8 μπ. Η θερμοκρασία σε νέα μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά και βόρεια. Το Σάββατοκύριακο(1-2/4) σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός οι βροχές-σύννεφα θα περιοριστούν στις ανατολικές και νότιες περιοχές και βαθμιαία θα σταματήσουν. Οι Β άνεμοι θα φτάνουν το Σάββατο τα 6-7 μποφόρ, την Κυριακή 4-6, ενώ στο Ιόνιο θα στραφούν σε ΝΑ 5-7 μπ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κυρίως την Κυριακή. 

                        Επιμέλεια: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου