Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Λίγες βροχές στα ανατολικά και νότια μέχρι την Πέμπτη- Βελτίωση του καιρού από το Σάββατο

Η ατμοσφαιρική διαταραχή που επηρέασε σήμερα την Β-Α Ελλάδα με βροχές κινείται ανατολικά προς την Τουρκία. Δεν θα λείψουν και το επόμενο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) και γενικά μέχρι την Πέμπτη οι τοπικές βροχές κυρίως από τα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας μας..


Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τρίτη 14/3/17 :

Τοπικές βροχές αρχικά θα σημειωθούν, στην Αν. Μακεδονία, την Θράκη, το Θρακικό, πιθανόν το πρωί στην Χαλκιδική, στις Σποράδες και την Ν. Εύβοια, και από το μεσημέρι στην ΝΑ Στερεά, την Κ-Α Πελοπόννησο τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά με υψόμετρο άνω των 800 με 1000μ. Στην υπόλοιπη χώρα λίγη συννεφιά και αρκετή ηλιοφάνεια.  


Άνεμοι : Β-ΒΔ 4-5 και στο Β. Ιόνιο και το Νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ η ένταση τους.


Θερμοκρασία : θα ανέβει το μεσημέρι στα ηπειρωτικά τους 14 με 16 βαθμούς, στο Αιγαίο στους 11 με 15 και στα ορεινά στους 7 με 9 βαθμού κελσίου.


Αττική : Λίγη συννεφιά, η οποία βαθμιαία θα πυκνώσει και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές μπόρες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν Β 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από  5 έως 14 βαθμούς.


Θεσ/νικη-Κ. Μακεδονία :  Λίγη συννεφιά παροδικά αυξημένη με τοπικές βροχές το πρωί κυρίως στην Χαλκιδική και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά πάνω από τα 1000μ. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 3-4 μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς.


Την Τετάρτη και την Πέμπτη(15-16/3) λίγες τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα ανατολικά και νότια, και πιθανόν την Τετάρτη μέσα στην ημέρα στην Πελοπόννησο. Οι άνεμοι Β 4-6 και τοπικά στο ΝΑ Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κυρίως την Πέμπτη. Την Παρασκευή(17/3) παρόμοιο το σκηνικό του καιρού, ενώ το Σαββατοκύριακο(18-19/3) σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία ο καιρός θα βελτιωθεί σχεδόν σε όλη την χώρα, οι άνεμοι θα εξασθενήσουν στρεφόμενοι σε πιο Δ. Η θερμοκρασία σε άνοδο.

Καλή εβδομάδα σε όλους !!

                        Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου