Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Αρκετές βροχές μέχρι το Σάββατο κυρίως στα ανατολικά και νότια- Βελτίωση του καιρού την Κυριακή

Βαρομετρικό χαμηλό στο Ν. Ιόνιο κινείται Α-ΝΑ και αύριο Πέμπτη  θα επηρεάσει την χώρα με αρκετές βροχές κυρίως στα ανατολικά αλλά και χιόνια στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας..




Την Πέμπτη 9/3/17 περιμένουμε βροχές στις περισσότερες περιοχές, περισσότερες θα είναι στα ανατολικά ηπειρωτικά όπου τα φαινόμενα δεν αποκλείεται να είναι έντονα, όπως επίσης και οι καταιγίδες κυρίως στα νησιά του Αν. Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Στην δυτική-βόρεια Ελλάδα περιμένουμε συννεφιά με λιγότερες βροχές από ότι στην υπόλοιπη χώρα, μάλιστα στα Δ-ΒΔ θα υπάρχει μόνο παροδική συννεφιά. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας από τα 1000μ. και πάνω
Άνεμοι : Α-ΒΑ 4-6 μπ, ενώ στα Δωδεκάνησα θα πνέουν ΝΑ 5-8 μπ, με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία :  θα φτάσει το μεσημέρι στις περισσότερες πεδινές περιοχές τους 13 με 16 βαθμούς, στα δυτικά τους 17 με 18, και στα ορεινά στους 7 με 9 βαθμούς.

Αττική : Βροχές κατά περιόδους οι οποίες κατά τόπους  θα είναι έντονες. Άνεμοι Α-ΒΑ 4-6 μπ. Θερμοκρασία από 9 έως 14 βαθμούς 
Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία : Συννεφιά με τοπικές βροχές μέσα στην ημέρα. Άνεμοι ΒΑ 3-5 μπ. Θερμοκρασία από  8 έως 13 βαθμούς.

Την Παρασκευή(10/3) περιμένουμε βροχές και πάλι κυρίως στα ανατολικά και νότια, και το μεσημέρι-απόγευμα πιθανόν στα δυτικά ηπειρωτικά. Ενώ το Σάββατο(11/3) θα έχουμε μια νέα ατμοσφαιρική διαταραχή από τα βόρεια η οποία θα εντείνει τις βροχές/καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια, θα ενισχύσει τους βοριάδες στο Αιγαίο, και θα ρίξει την θερμοκρασία. Από το απόγευμα θα αρχίσει η βελτίωση του καιρού από τα ΒΔ, κι έτσι την Κυριακή(12/3) ο καιρός θα βελτιωθεί σταδιακά σχεδόν σε όλη την χώρα.

                        Επιμέλεια : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου