Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Κακοκαιρία αύριο κυρίως στα ανατολικά και νότια με αρκετές βροχες- Σταδιακή βελτίωση του καιρού από την Κυριακή χωρίς να λείπουν οι τοπικές βροχές

Βαρομετρικό χαμηλό στο Β. Ιόνιο κινείται αύριο Σάββατο ΝΑ και θα επηρεάσει την χώρα μας, με νέες ισχυρές βροχές-τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα ανατολικά και νότια, αλλά και με χιόνια στα ορεινά..


Αύριο Σάββατο 11/3/17 περιμένουμε στο Β. Ιόνιο και το ΒΑ Αιγαίο τοπικές συννεφιές και διαστήματα ηλιοφάνειας. Στην δυτική ηπειρωτική χώρα και την βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές, και παροδικές χιονοπτώσεις στην Δ. Μακεδονία κοντά στα 700m και στις υπόλοιπες περιοχές πάνω από τα 900m. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη ανατολική και νότια περιμένουμε κατά περιόδους ισχυρές, καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, και χιόνια στα ορεινά της Στερεάς και της Πελοποννήσου πάνω από τα 1100-1200m. Σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν εξασθένηση στα προαναφερθέντα τμήματα.


Άνεμοι : Β-ΒΔ στο Ιόνιο 5-7μπ. Β-ΒΑ 6-8 μποφόρ στο δυτικό και βόρειο Αιγαίο ( από το Θρακικό έως στην θάλασσα Κυθήρων ), στο υπόλοιπο Β 3-5, και στο Νοτιοανατολικό ΝΑ 3-5 και τοπικά 6 μποφόρ.


Θερμοκρασία : θα φτάσει το μεσημέρι στα ηπειρωτικά και το Αιγαίο τους 13 με 15 βαθμούς, στα ΒΔ ( λόγω των μεγάλων διαστημάτων ηλιοφάνειας) θα φτάσει τους 17, ενώ στα ορεινά θα κυμαίνεται μεταξύ 6 και 9 βαθμών κελσίου.


Αττική : Βροχές κατά περιόδους και κατά τόπους ισχυρές, χιόνια στην κορυφή της Πάρνηθας. Τα φαινόμενα που κατά τόπους αρχικά θα είναι ισχυρά, από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Άνεμοι Β-ΒΑ αρχικά 3-5 βαθμιαία 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς.


Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία : Τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά πάνω από τα 900-1000μ. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι ΒΔ στον Θερμαικό 5-6, ΒΑ στην Χαλκιδική με την ίδια περίπου ένταση. Θερμοκρασία από 8 έως 13 βαθμούς.


Την Κυριακή(12/3) σταδιακά ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, χωρίς να λείπουν οι τοπικές αρχικά από τα ανατολικά- νότια, καθώς και από τα ΒΑ , ΝΑ τμήματα, και μέσα στην ημέρα στα ηπειρωτικά, χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν Β 5-7 μπ. Η θερμοκρασία δεν φαίνεται να αλλάζει σημαντικά. Την Δευτέρα(13/3) Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα και το Β. Αιγαίο, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι ΒΔ 4-6 μπ. Η θερμοκρασία δεν φαίνεται να αλλάζει σημαντικά, ( μικρή πτώση μόνο στα ΒΑ ) Σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία το διήμερο Τρίτη-Τετάρτη(14-15/3) ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη την χώρα, με βοριάδες στο Αιγαίο και αρκετή ψυχρά κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.
Καλό Σ/Κ σε όλους

                             Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου