Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Σοβαρή επιδείνωση του καιρού από αύριο Τρίτη και από τα δυτικά με ισχυρές βροχές-καταιγίδες- Συνεχίζεται ο βροχερός καιρός και τις επόμενες ημέρες της εβδομάδας

Ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό στην Κ.Μεσόγειο (Ιταλία) κινείται Α-ΝΑ και θα επηρεάσει την χώρα μας αύριο Τρίτη και από τα δυτικά με κατά τόπους έντονα φαινόμενα..



Για αύριο Τρίτη 7/3/17 περιμένουμε αρχικά βροχές στα ΒΔ, την Θράκη, τα νησιά του Αν. Αιγαίου και γρήγορα στην Δ. Κρήτη. Προς το μεσημέρι και μετά περιμένουμε σοβαρή επιδείνωση στα δυτικά με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, αυτές οι μπόρες/καταιγίδες μέχρι το βράδυ αργά θα έχουν επηρεάσει όλη την Ελλάδα, τα φαινόμενα εκτός από την δυτική Ελλάδα δεν αποκλείεται να είναι ισχυρά σε αρκετές περιοχές της υπόλοιπης χώρας. Χιόνια θα πέσουν στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας πάνω από τα 1400-1500μ. 


Άνεμοι : Ν-ΝΔ 5-7 και τοπικά στο Ιόνιο ριπές 8 μποφόρ. 


Θερμοκρασία : Σε πτώση κυρίως στα δυτικά- βόρεια θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τμήματα τους 14 με 15 βαθμούς, και στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 18 στα νοτιοανατολικά. Στα ορεινά ο υδράργυρος θα κυμαίνεται γύρω στους 9 με 12 βαθμούς.


Αττική : Τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα, το βράδυ τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι Ν-ΝΔ 4-5 και βαθμιαία 6-7 μπ. Θερμοκρασία από 9 έως 16 βαθμούς.


Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία : Τοπικές βροχές από το απόγευμα-βράδυ, τη νύχτα τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι Α-ΝΑ 3-4 και βαθμιαία 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 14 βαθμούς.


Την Τετάρτη (8/3) περιμένουμε κακοκαιρία σε όλη την χώρα, με ισχυρές βροχές-καταιγίδες, θα υπάρχουν όμως και ανοίγματα χωρίς βροχές κυρίως στα δυτικά-νότια. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά-βουνά της ηπειρωτικής χώρας πάνω από τα 1000-1300μ. ΝΑ άνεμοι στο Αιγαίο 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ. Α στο Ιόνιο 4-6 μπ. Η θερμοκρασία σε πτώση. Την Πέμπτη (9/3) ανάλογες θα είναι οι καιρικές συνθήκες, με τα διαστήματα με καλό καιρό να γίνονται περισσότερα στα δυτικά-νότια. Τέλος την Παρασκευή (10/3) οι βροχές θα περιοριστούν βαθμιαία στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας. Οι άνεμοι θα γυρίσουν σε βοριάδες και η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση.

Καλή εβδομάδα σε όλους

                            Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου