Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Καλοκαιρία καθ'ολη την διάρκεια της εβδομάδας που διανύουμε- Μόνο την Τετάρτη τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας

Υψηλό πεδίο πιέσεων επηρεάζει την χώρα μας σήμερα Δευτέρα, με αποτέλεσμα ο καιρός να είναι καλός σε όλη την χώρα, παράλληλα ένα σύστημα στην Β. Αφρική θα κινηθεί ανατολικά και θα προκαλέσει βροχές από αύριο το βράδυ στην Κρήτη.


Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τρίτη 21/3/17 :

Αραιές νεφώσεις θα έχουμε αύριο στις περισσότερες περιοχές κυρίως της κεντρικής και νότιας Ελλάδας, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν. Τοπικές μπόρες/σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν το μεσημέρι και το απόγευμα στην Ήπειρο, την Δ. Θεσσαλία, την Δ-Κ. Στερεά και την ορεινή Πελοπόννησο, ενώ τοπικές βροχές από το βράδυ θα σημειωθούν στην Κρήτη. Τοπικές ομίχλες θα σχηματιστούν τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά ( κυρίως στις ευπαθείς ομίχλες περιοχές ) 
Άνεμοι : Μεταβλητοί και τοπικά Ν 2-4 μπ. 
Θερμοκρασία : θα ανέβει το μεσημέρι στα ηπειρωτικά τους 20 με 21 και τοπικά στο εσωτερικό της Κ. Μακεδονίας 22-23 βαθμούς, 18 με 21 στην υπόλοιπη χώρα.
Αττική : Αραιές νεφώσεις, οι οποίες από το απόγευμα θα πυκνώσουν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Άνεμοι ασθενής 2-3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 21 βαθμούς.
Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία : Αίθριος, λίγες νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Άνεμοι ασθενής 2-3 μπ. Θερμοκρασία από 10 έως 21 βαθμούς.

Την Τετάρτη(22/3) τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην κεντρική και νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι-απόγευμα στα ορεινά της Μακεδονίας, της Πελοποννήσου και της Στερεάς θα πυκνώσουν και δεν αποκλείεται να σημειωθούν παροδικές μπόρες κυρίως στα ορεινά. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί παντού. Οι άνεμοι θα στραφούν στο ΒΑ Αιγαίο σε ΒΑ 4-6 μπ. Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα νότια, χωρίς αξιόλογη μεταβολή στην υπόλοιπη χώρα. Την Πέμπτη-Παρασκευή και το Σάββατο(25η Μαρτίου) γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην χώρα μας. Οι άνεμοι στο Αιγαίο μέχρι την Παρασκευή θα φτάνουν τα 5-6 μποφόρ, ενώ το Σάββατο βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία σε νέα άνοδο φτάνοντας στα ηπειρωτικά τους 21 με 23 βαθμούς.

Καλή εβδομάδα σε όλους !!

                              Με εκτίμηση : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου