Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Άστατος καιρός έως την Παρασκευή με μπόρες και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά και όχι μόνο

Βαρομετρικό χαμηλό στην Κ. Μεσόγειο κινείται Α-ΒΑ, και προκαλεί άστατο καιρό κυρίως στα δυτικά-κεντρικά και βόρεια τμήματα (Σήμερα Δευτέρα). Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και την Τρίτη..


Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τρίτη 4/4/17 :

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα δυτικά-βόρεια ηπειρωτικά(κυρίως στα ορεινά-ημιορεινά), καθώς και στο Ιόνιο κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, στην υπόλοιπη χώρα αραιές συννεφιές, και θολούρα στην ατμόσφαιρα εξ'αιτίας της διατήρησης της μεταφοράς Αφρικάνικης σκόνης. Πιθανές τοπικές βροχές θα σημειωθούν προς το βράδυ στην Πελοπόννησο και την αν. Στερέα..


Άνεμοι : Ν-ΝΑ 3-4 και τοπικά στο ΝΑκο Αιγαίο 5 μποφόρ.


Θερμοκρασία : θα ανέβει το μεσημέρι στους 18 με 20 βαθμούς στα ηπειρωτικά, στους 10 με 13 στα ορεινά και στους 16 με 21 στο Αιγαίο..


Αττική : Λίγη συννεφιά η οποία από το απόγευμα θα πυκνώσει και την νύχτα υπάρχει πιθανότητα βροχής. Άνεμοι μεταβλητοί και βαθμιαία ΝΑ 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 21 βαθμούς κελσίου.


Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία : Άστατος καιρός με μπόρες/τοπικές καταιγίδες κυρίως στα πιο ημιορεινά και ορεινά τμήματα και κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα, το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι ΝΑ 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς.


Την Τετάρτη-Πέμπτη(5-6/4) άστατος θα είναι ο καιρός στην χώρα μας με μπόρες και τοπικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα στα ηπειρωτικά και όχι μόνο. Οι άνεμοι δεν πρόκειται να δημιουργήσουν κανένα ενδιαφέρον, ενώ η θερμοκρασία δεν φαίνεται να αλλάζει σημαντικά γύρω στους 18 με 21 βαθμούς στα ηπειρωτικά τμήματα. Την Παρασκευή(7/4) θα'χουμε ένα πέρασμα από μια ατμοσφαιρική διαταραχή από τα βόρεια, η οποία θα δώσει μπόρες και τοπικές καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές, η οποία μέχρι το τέλος της ημέρας θα έχει κινηθεί Α-ΝΑ, ενώ παράλληλα θα αρχίσει η βελτίωση του καιρού από τα ΒΔ. ΒΔ οι άνεμοι 5-7 μπ κυρίως στα ανοιχτά. Η θερμοκρασία σε πρόσκαιρη πτώση. 

** Όσον αναφορά για τον καιρό της Μ. Εβδομάδας, φαίνεται σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία η Μ. Εβδομάδα τουλάχιστον μέχρι την Μ. Πέμπτη να κυλά με πολύ καλές καιρικές συνθήκες, και με κατά τόπους υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Από κει και μετά δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα η κατάσταση για το Σ/Κ του Πάσχα.. **

  Καλή εβδομάδα σε όλους !!

                       Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου