Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Μεταβολή express την Τετάρτη-Πέμπτη με βροχές στα δυτικά-βορεια-αν.Αιγαίο- Βελτίωση του καιρού από την Παρασκευή

Βαρομετρικό χαμηλό στην Β. Ιταλία κινείται Α-ΝΑ το επόμενο εικοσιτετράωρο(Τετάρτη) και θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας μας, με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά τα βόρεια και την Πέμπτη στα νησιά του Αν. Αιγαίου.




Για αύριο Τετάρτη 1/3/17 περιμένουμε αραιές νεφώσεις σε όλη την χώρα, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρώτα στα ΒΔ και βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά τμήματα, την Κ.-Α. Μακεδονία και την Θεσσαλία. Από το βράδυ και από τα ΒΔ ο καιρός θα βελτιωθεί. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική κυρίως στα ανατολικά και νότια. Τοπικές ομίχλες θα σχηματιστούν τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι : ΝΔ στο Ιόνιο 4-5 και τοπικά 6 μπ. στρεφόμενοι από το βράδυ στα ΒΔ σε ΒΔ με την ίδια ένταση. Στο Αιγαίο ΝΔ 4-6 μπ. στρεφόμενοι κι εδώ στο Θερμαικό και στο ΒΔ Αιγαίο τη νύχτα σε ΒΔ 5-6 μπ.
Θερμοκρασία : Θα φτάσει το μεσημέρι στη βόρεια χώρα και τα δυτικά τους 16 με 18 βαθμούς αντίστοιχα, και γύρω στους 19-21 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα, τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά ο υδράργυρος δεν αποκλείεται να φτάσει τους 22 βαθμούς.



Αττική : Αραιές νεφώσεις. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες. Άνεμοι ΝΔ 3-5 μπ. Θερμοκρασία από 9 έως 20 βαθμούς.


Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία : Αραιές νεφώσεις και τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι Ν 2-3 μπ. όπου τη νύχτα θα γυρίσουν βαθμιαία σε ΒΔ 4-6μπ. Θερμοκρασία από 7 έως 17 βαθμούς.



Την Πέμπτη(2/3)  τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν μέχρι το μεσημέρι στην Θράκη, τα νησιά του αν. Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα από την αρχή της ημέρας γενικά αίθριος καιρός. Οι ΒΔ άνεμοι θα φτάνουν τα 5-7 μπ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πρόσκαιρη πτώση φτάνοντας στα ηπειρωτικά τους 16 με 17 βαθμούς. Από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή(3-5/3) ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος στην χώρα μας. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν στρεφόμενοι το Σ/Κ σε νοτιάδες 3-5 μπ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα άνοδο αγγίζοντας στα ηπειρωτικά τους 20 βαθμούς.

                       Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου