Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Φθινοπωρινή καλοκαιρία θα έχουμε το Σ/Κ/Δ- Αλλαγή του καιρού και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από την Τρίτη

Καλησπέρα σας. Θα διατηρηθεί και αύριο (Σάββατο) το πεδίο Υψηλών Πιέσεων πάνω  από την περιοχή μας, κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο καιρός να παραμείνει πολύ καλός σε όλη την Ελλάδα.
Για αύριο Σάββατο ηλιοφάνεια περιμένουμε σε όλη την Ελλάδα, δεν αποκλείεται νωρίς το πρωί λόγω της αυξημένης σχ. υγρασίας και των εξασθενημένων ανέμων να έχουμε τοπικές ομίχλες κυρίως στις ευπαθείς ομίχλες περιοχές.
Άνεμοι : ΒΔ στο Ιόνιο 3-5 μποφόρ. Β στο Αιγαίο 3-4 και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία : Γύρω στους +6,+8 στα ορεινά, γύρω στους 10-14 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, και στα νησιά γύρω στους 17-19 βαθμούς.
Το μεσημέρι θα παρουσιάσει άνοδο η θερμοκρασία γύρω στους 28-30 βαθμούς στα πεδινά ηπειρωτικά, στους 23-28 στα νησιά, ενώ στα ορεινά δεν πρόκειται ο υδράργυρος να ''ξεφύγει'' πάνω από τους 22-23 βαθμούς κελσίου.

 Αττική : Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ασθενής και το απόγευμα Ν 2-4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 29 βαθμούς.

Θεσ/νικη : Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Ν 2-4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 27 βαθμούς κελσίου.
Την Κυριακή θα διατηρηθεί ο πολύ καλός καιρός στην χώρα, και μόνο προς το μεσημέρι θα έχουμε ένα πέρασμα αραιής συννεφιάς σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, ενώ στα ΒΔ υπάρχει πιθανότητα μπόρας/καταιγίδας. Άνεμοι, εξασθενημένοι τοπικά ΒΔ 3-5 μποφόρ κυρίως στα Νότιοανατολικά τμήματα της χώρας. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 30-31 βαθμούς.
Την Δευτέρα περιμένουμε και πάλι καλό καιρό στην χώρα και μόνο στα ΒΑ (  κυρίως στην Αν. Μακεδονία υπάρχει πιθανότητα βροχής/καταιγίδας κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα ). Άνεμοι εξασθενημένοι. Η θερμοκρασία γύρω στους 30-31 τοπικά και τους 32 βαθμούς. 
Την Τρίτη αναμένεται αλλαγή του καιρού κυρίως από το μεσημέρι και από τα βόρεια με βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ προς το βράδυ οι βροχές θα κινηθούν πιο νότια και θα επηρεάσουν ίσως και τα κεντροανατολικά ηπειρωτικά. Ενώ τα περισσότερα και τα πιο έντονα φαινόμενα θα σημειώνονται ( σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ) από τις Σποράδες μέχρι και την Θράκη. Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν βαθμιαία ενίσχυση στα δυτικά και βόρεια από ΒΔ διευθύνσεις εντάσεως 6-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από τα βόρεια. 
Τέλος την Τετάρτη/Πέμπτη το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σε όλη την χώρα ( όπου στα ηπειρωτικά ο υδράργυρος θα αγγίζει το πολύ  τους 22-23 βαθμούς ) και η ενίσχυση των βοριάδων στα πελάγη.
Νεώτερα την Δευτέρα.
Καλό Σ/Κ σε όλους
                              
                             Επιμέλεια άρθρου-Χαρτών : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου