Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Καλοκαιρία προβλέπεται τις επόμενες ημέρες στην χώρα και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας

Θα διατηρηθεί και το επόμενο εικοσιτετράωρο(Τετάρτη) ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων των Β. Βαλκανίων με τις χαμηλές στην Αν. Μεσόγειο με αποτέλεσμα οι ενισχυμένοι Β-ΒΑ άνεμοι να διατηρηθούν και την Τετάρτη 


Αύριο Τετάρτη αναμένεται να έχουμε καλό καιρό σε όλη την χώρα, και μόνο κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα θα συννεφιάσει στα ηπειρωτικά και κυρίως στα ορεινά τμήματα. Μικρή η πιθανότητα στα ορεινά της Ηπείρου να βρέξει για λίγο τοπικά. Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΝΑ στο Ιόνιο 3-5 μποφόρ, Β-ΒΑ στο Αιγαίο 4-6 και στο κεντρικό,νοτιοδυτικό και νοτιοανατολικό τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία μέσα στην νύχτα γύρω στους 4-6 στα ορεινά, στους 12-14 στα ηπειρωτικά και τους 15-19 στα νησιά. Το μεσημέρι περιμένουμε γύρω στους 24-25 βαθμούς στα πεδινά ηπειρωτικά, στα ορεινά γύρω στους 19-20, στα δυτικά γύρω στους 25 και στα νησιά στους 23-25 βαθμούς κελσίου.
Αττική: Λιακάδα θα έχει η Αττική με λίγα σύννεφα το μεσημέρι-απόγευμα κυρίως στα βόρεια του νομού. Άνεμοι Β 4-5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 25 βαθμούς.

Θεσ/νικη: Αίθριος κι εδώ ο καιρός, και μόνο το μεσημέρι-απόγευμα θα βγάλει κάποια σύννεφα στα ορεινά. Άνεμοι Α-ΝΑ στον Θερμαικό 3-4 ΒΑ στην Χαλκιδική 3-5. Η θερμοκρασία από 15 έως 23 βαθμούς.
Από την Πέμπτη έως και την Κυριακή καλοκαιρία περιμένουμε στην χώρα με ήλιο, και μόνον την Πέμπτη κυρίως το πρωί η Β. Κρήτη δεν αποκλείεται να έχει κάποιες τοπικές συννεφιές, ενώ την Κυριακή κάποιες αραιές συννεφιές θα έχουμε στα ΒΔ και στην Κρήτη όχι κάτι το ιδιαίτερο. Οι άνεμοι την Πέμπτη θα διατηρηθεί ο βοριάς στο Αιγαίο γύρω στα 5-6 μποφόρ, από την Παρασκευή και κυρίως το Σαββατοκύριακο αναμένεται να εξασθενήσουν σημαντικά. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο μέρα με την ημέρα έτσι την Πέμπτη θα κυμαίνεται στα ηπειρωτικά γύρω στους 27-28 την Παρασκευή γύρω στους 29-30, ενώ το Σαββατοκύριακο αναμένεται να φτάσει τους 30 τοπικά και 31/32 βαθμούς. Η ζέστη θα διατηρηθεί και την ερχόμενη Δευτέρα.
         
                           Επιμέλεια άρθρου-Χαρτών : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου