Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Όψιμα μελτέμια και αρκετή δροσία κυρίως στα ανατολικά έως την Πέμπτη /Ο καιρός έως την Παρασκευή 16/9

Καλησπέρα φίλες και φίλοι. 
Yψηλές πιέσεις και συνθήκες φθινοπωρινού Καύσωνα επηρεάζουν τις περισσότερες περιοχές της δυτικής και κεντρικής Ευρώπης. Στην χώρα μας ο συνδυασμός των Υψηλών πιέσεων των Β. Βαλκανίων με τις Χαμηλές στην Αν. Μεσόγειο θα προκαλέσουν ενίσχυση των Β-ΒΑ ανέμων στο Αιγαίο όπου ένταση τους θα φτάνει έως τα 6-7 μποφόρ.
Πολύ καλός θα είναι ο καιρός αύριο Τρίτη στην χώρα μας, και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα στην Ήπειρο, την Δ. Μακεδονία και πιθανώς στα ορεινά της Δ. Στερεάς και της Πελοποννήσου θα σημειωθούν μπόρες/καταιγίδες.
Άνεμοι θα πνέουν Β στο Ιόνιο 4-5 Β στο Αιγαίο 5-6 και τοπικά έως 7 μποφόρ
Ο υδράργυρος θα φτάσει το μεσημέρι στους 29-30 στα ηπειρωτικά όχι κάτω από τους 28 στο Αιγαίο.
Αττική : Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική και μόνο το μεσημέρι-απόγευμα θα συννεφιάσει για λίγο τοπικά. Οι άνεμοι Β-ΒΑ 4-5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία γύρω στους 30 βαθμούς το μεσημέρι.

Θεσσαλονίκη : Πολύ καλός ο καιρός το μεσημέρι-απόγευμα θα βγάλει κάποια σύννεφα στα ορεινά μικρή η πιθανότητα να δώσουν τοπικές μπόρες. Άνεμοι ΒΑ στην Χαλκιδική 4-5 και Ν στον Θερμαικό 3-4. Η θερμοκρασία γύρω στους 28 βαθμούς το μεσημέρι.
Την Τετάρτη κάποιες μπόρες θα τις βγάλει στα βόρειοδυτικα ορεινά, ( Δ. Μακεδονία, Ήπειρο κλπ. ) στην υπόλοιπη χώρα τοπικές συννεφιές και αρκετά διαστήματα με ηλιοφάνειας. Άνεμοι Β στο Αιγαίο στα 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία γύρω στους 28-30 βαθμούς.
Την Πέμπτη/Παρασκευή θα περιοριστεί τελείως η αστάθεια από τα ηπειρωτικά έτσι θα έχουμε τοπικές συννεφιές στα ανατολικά/ηπειρωτικά τμήματα αλλά και αρκετή ηλιοφάνεια. Θα διατηρηθούν οι ενισχυμένοι βοριάδες στο Αιγαίο φτάνοντας έως τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο κυρίως την Παρασκευή φτάνοντας και τους 32-33 βαθμούς στα ηπειρωτικά. 
                                                Επιμέλεια άρθρου-Χαρτών : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου