Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Αρκετά καλός θα είναι ο καιρός μέχρι και την Δευτέρα στην χώρα μας- Αλλαγή του καιρού από την Δευτέρα την νύχτα και από τα Βόρειοδυτικα

Καλησπέρα φίλες και φίλοι !
Θα διατηρηθεί κι αύριο ο συνδυασμός των Υψηλών Πιέσεων των Β. Βαλκανίων με τις Χαμηλές στην Αν. Μεσόγειο και αυτό έχει ώς αποτέλεσμα τους ενισχυμένους βοριάδες στην ανατολική Ελλάδα και το επόμενο 48ώρο ! Ο καιρός θα παραμείνει πολύ καλός στην χώρα μέχρι και την Δευτέρα όπου από το βράδυ αναμένεται επιδείνωση του καιρού από τα Βορειοδυτικά όπως θα δούμε στη συνέχεια του δελτίου μας !.


Αύριο Σάββατο αναμένεται η ημέρα να ξεκινήσει με ήλιο στις περισσότερες περιοχές, και μόνον στην Κ. Μακεδονία, την Β. Θεσσαλία και την Β. Κρήτη θα έχουμε τοπικές συννεφιές που ίσως στην Β. Κρήτη αφήσουν όμβρους !
Κατά την διάρκεια της ημέρας φαίνεται ότι ο καλός καιρός θα διατηρηθεί στις περισσότερες περιοχές, κάποια σύννεφα θα τα βγάλει στην Δ. Στερεά,την Δ. Πελοπόννησο και στα υπόλοιπα ορεινά της βόρειας χώρας. Στα ορεινά της Μακεδονίας υπάρχει πιθανότητα  για κάποιους όμβρους.
                                                                  Σάββατο Π.μ

                                                                              Σάββατο Μ.μ

Οι Άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΒΔ διευθύνσεις 4-5 μποφόρ, στο Αιγαίο Β 6-7 και τοπικά οι ριπές τους έως 8 μποφόρ κυρίως στο κεντρικά και νότια τμήματα του .

Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί γύρω στους 13-15 στα ορεινά όχι κάτω από 18-20 στα πεδινά ηπειρωτικά και γύρω στους 22-23 στο Αιγαίο
Το μεσημέρι η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή γύρω στους 30-31 στα ηπειρωτικά τοπικά 33 στα δυτικά τμήματα, ενώ στα ορεινά και στο Αιγαίο γύρω στους 26-29 βαθμούς αντίστοιχα.


Αττική : Πολύ καλός θα είναι ο καιρός στην περιοχή της Αττικής και μόνο μέσα στην ημέρα θα βγάλει κάποια σύννεφα στα βόρεια του νομού, άνεμοι Β 6-7 μποφόρ στα ανατολικά πιθανώς οι ριπές τους έως 8 και η θερμοκρασία από 20 έως 29 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη : Πολύ καλός θα είναι ο καιρός και στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και μόνο μέσα στην ημέρα θα βγάλει κάποιες συννεφιές και κυρίως από το μεσημέρι και μετά, πολύ μικρή η πιθανότητα στα ορεινά να βρέξει λίγο τοπικά. Άνεμοι Β στον Θερμαικό 3-4, ΒΑ στην Χαλκιδική 4-6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 20 έως 28 βαθμούς.

Και την Κυριακή φαίνεται να έχουμε πολύ καλό καιρό στην χώρα και μόνον και πάλι το πρωί στην Β. Κρήτη ίσως έχουμε τοπικές μπόρες, όχι κάτι το ιδιαίτερο. Όπως επίσης θα συννεφιάσει το μεσημέρι-απόγευμα στην Ήπειρο και την Δ. Μακεδονία. Άνεμοι Β 5-6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ με περαιτέρω εξασθένηση από το απόγευμα!. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Την Δευτέρα φαίνεται να έχουμε πολύ καλό καιρό, όμως από το βράδυ στα βόρειοδυτικα θα συννεφιάσει και την νύχτα δεν αποκλείεται να βρέξει. Οι άνεμοι θα πέσουν ακόμα περισσότερο το πολύ στα 4-5 στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις, στο Ιόνιο οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες ( ξέρουμε από δώ και πέρα όταν οι άνεμοι στο Ιόνιο γυρίζουν σε νοτιάδες είναι προάγγελος μια ατμοσφαιρικής διαταραχής ) η θερμοκρασία γύρω στους 32-33 βαθμούς στα ηπειρωτικά.
Σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία φαίνεται ότι ένα βαρομετρικό από την Κεντρική Ευρώπη θα έχει την τάση να κινηθεί προς την Αδριατική την Δευτέρα , την Τρίτη φαίνεται να κινείται προς την χώρα μας. Έτσι λοιπόν την Τρίτη αναμένεται επιδείνωση του καιρού στην χώρα με μπόρες και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές κυρίως στα δυτικά-κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας μας,  Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες 4-6 και στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στην Δυτική-Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα στην υπόλοιπη χώρα θα κυμαίνεται γύρω στους 29-31 βαθμούς.
                                                                       Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου

Θα το δούμε και την Δευτέρα γιατί αυτό το βαρομετρικό χαμηλό φαίνεται να παραμένει στην χώρα μέχρι πιθανώς και τα τέλη της επόμενης εβδομάδας
Καλό Σ/Κ σε όλους !

                                                Επιμέλεια άρθρου: Θάνος Σταματόπουλος
                                                                                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου