Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Βροχές καταδιαστήματα θα έχουμε τις επόμενες ημέρες στις περισσότερες περιοχές της χώρας- Ο καιρός έως το ερχόμενο Σ/Κ

Αβαθές βαρομετρικό χαμηλό κινείται προς το Αιγαίο το επόμενο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) και θα δώσει βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή περαιτέρω πτώση, ενώ οι άνεμοι θα κοπάσουν.

Για αύριο Τετάρτη αναμένεται η ημέρα να ξεκινήσει με τοπικές βροχές αρχικά στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε τοπικές συννεφιές και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας. Μετά το μεσημέρι ο καιρός θα καταστεί άστατος σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά από την Πελοπόννησο μέχρι και τα ορεινά τμήματα της Μακεδονίας και θα σημειωθούν διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Πιθανόν βροχές/τοπικές καταιγίδες δεν αποκλείεται να σημειωθούν και στο Κ. Ιόνιο, τις Β. Κυκλάδες και την Β. Κρήτη.
Άνεμοι  : Δ-ΒΔ 3-5 στα νότια πελάγη έως 6 μποφόρ, ενώ μέσα στην νύχτα και αύριο μέχρι το πρωί θα έχουμε έναν ισχυρό ΒΔ άνεμο από τον Θερμαικό μέχρι και τις Σποράδες φτάνοντας οι ριπές του και 7 μποφόρ, από το μεσημέρι και μετά οι άνεμοι θα εξασθενήσουν σημαντικά. Στο ΒΑ Αιγαίο ΒΑ άνεμοι 5-6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί πέφτει αρκετά χαμηλά και κάτω από τους 10 βαθμούς στα ορεινά, περίπου το ίδιο σκηνικό περιμένουμε κι αύριο με τον υδράργυρο να κυμαίνεται μεταξύ 600-800 μ. γύρω στους 11-14 βαθμούς πάνω από τα 800-900μ ο υδράργυρος μπορεί να πέσει και κάτω από τους 10 βαθμούς ενώ γύρω στους 16-18 βαθμούς στα ηπειρωτικά και όχι κάτω από 19-21 στο Αιγαίο.
Το μεσημέρι θα φτάσει γύρω στους 25-27 στα ηπειρωτικά στα ορεινά δεν πρόκειται να ξεπεράσει τους 20-21 και στο Αιγαίο γύρω στους 25-27 βαθμούς κελσίου.


ΑΤΤΙΚΗ: Αρχικά η ημέρα θα ξεκινήσει με ήλιο και λίγες τοπικές συννεφιές. Προς το μεσημέρι θα έχουν την τάση να πυκνώνουν ολοένα και περισσότερο, και από το μεσημέρι και μετά μέχρι χοντρικά και τις πρώτες βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ δεν αποκλείεται και καταιγίδα κυρίως στα ορεινά/βόρεια τμήματα του νομού. Από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι θα πνέουν από διάφορες γενικά διευθύνσεις τοπικά Ν 3-4 μποφόρ, ενώ στον Κορινθιακό Δ 3-5 μποφόρ κυρίως το πρωί. Η θερμοκρασία από 19 έως 27-28 βαθμούς κατά μέσο όρο.

ΘΕΣ/ΝΙΚΗ: Θα έχουμε εναλλαγές ήλιου και νεφώσεων με τοπικές βροχές το απόγευμα κυρίως στα ανατολικά και ορεινά τμήματα. Άνεμοι : Κατά την διάρκεια της νύχτας μέχρι αύριο το ξημέρωμα θα επικρατήσει ισχυρός βαρδάρης φτάνοντας οι ριπές του και τα 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τις πρωινές ώρες. Θερμοκρασία από 18 έως 24 βαθμούς.

Την Πέμπτη περιμένουμε αρκετά άστατο καιρό αρχικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και κυρίως προς το μεσημέρι και μετά από την Θεσσαλία την Αν. Στερεά, την Εύβοια συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής και στην Β. Κρήτη σε αυτές τις περιοχές περιμένουμε βροχές και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές, στην υπόλοιπη ηπειρωτική-δυτική χώρα θα συννεφιάσει ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα βροχής/καταιγίδας  Άνεμοι Β-ΒΔ 3-5 μποφόρ κυρίως στα Νοτιοανατολικά. Η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει κι άλλο φτάνοντας το πολύ στα ηπειρωτικά τους 24-25 βαθμούς.
Την Παρασκευή περιμένουμε αρχικά τοπικές συννεφιές με τοπικές βροχές ( βορείου ρεύματος )  στα ανατολικά ηπειρωτικά μέχρι και την Β. Κρήτη οι οποίες θα σταματήσουν από το μεσημέρι, στην υπόλοιπη χώρα αρχικά καλός καιρός βαθμιαία θα συννεφιάσει κυρίως στην Πελοπόννησο και υπάρχει πιθανότητα βροχής . Άνεμοι Β 4-5 και στο Αιγαίο 6 και στα νοτιοανατολικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.
Τέλος το Σαββατοκύριακο περιμένουμε καλό καιρό με τοπικές συννεφιές στα ανατολικά  ηπειρωτικά . Άνεμοι Β 5-6 μποφόρ η θερμοκρασία γύρω στους 24-25 βαθμούς στα ηπειρωτικά
Υ.Γ Την νύχτα και νωρίς το πρωί θα επικρατεί έντονη ψύχρα σε όλη την Ελλάδα, ενώ στα ορεινά της ηπειρωτικής και κυρίως της βόρειας χώρας ο υδράργυρος θα πέφτει και κάτω από τους 8 βαθμούς κελσίου.
                                           
                                        Επιμέλεια άρθρου-Χαρτών : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου