Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Καλοκαιρία περιμένουμε μέχρι και την Δευτέρα- Υπάρχουν ενδείξεις για αλλαγή του καιρού από την ερχόμενη Τρίτη

Καλησπέρα σας !
Υψηλές πιέσεις θα καλύπτουν και το επόμενο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) την χώρα μας αλλά και γενικότερα την Αν. Μεσόγειο, με αποτέλεσμα ο καιρός να είναι πολύ καλός σε όλη την Ελλάδα.
Για αύριο Παρασκευή περιμένουμε ηλιοφάνεια σε όλη την χώρα, πιθανές ομίχλες δεν αποκλείεται να έχουμε στα βόρεια ηπειρωτικά οι οποίες γρήγορα θα διαλυθούν και θα κυριαρχήσει κι εδώ ηλιοφάνεια. Άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο ΒΔ 3-4 στο Αιγαίο Β 3-5 και στο ΝΑ Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει κι αύριο μεγάλο το θερμομετρικό εύρος μεταξύ νύχτας και ημέρας. Γύρω στους 5-8 στα ορεινά 9-10 στα βόρεια,12-14 στα ηπειρωτικά και γύρω στους 15-18 στο Αιγαίο. Το μεσημέρι θα φτάσει στα ηπειρωτικά γύρω στους 27-29 βαθμούς στο Αιγαίο γύρω στους 25-29 ενώ στα ορεινά η θερμοκρασία δεν πρόκειται να ξεπεράσει τους 21 βαθμούς κελσίου.
Αττική: Ηλιοφάνεια όλη την ημέρα. Άνεμοι Β 2-4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 28 βαθμούς.
Θεσ/νικη : Ηλιοφάνεια κι εδώ. Άνεμοι Ν 2-4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς.
Το Σαββατοκύριακο αλλά και την Δευτέρα πολύ καλό καιρό περιμένουμε στην χώρα και μόνο την Κυριακή θα έχουμε αραιές συννεφιές στις περισσότερες περιοχές. Την Δευτέρα υπάρχει πιθανότητα βροχής στα ΒΔ. Άνεμοι εξασθενημένοι το πολύ στα πελάγη Β μέχρι 5 Β. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 31 τοπικά και τους 32 βαθμούς κελσίου.
Τέλος την Τρίτη σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία αναμένεται σταδιακή αλλαγή του καιρού από τα ΒΔ της χώρας με βροχές. Σταδιακή ενίσχυση των ανέμων στρεφόμενους σε ΒΔ. Η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει από τα βόρεια κυρίως από το απόγευμα της Τρίτης 
Νεώτερα αύριο πάλι για να δούμε πως θα εξελιχθεί αυτή η αλλαγή του καιρού.
                                 Επιμέλεια : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου