Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Αλλαγή του καιρού αύριο Τρίτη κυρίως στα βόρεια-βορειοανατολικά- Ο καιρός έως το Σάββατο

Καλησπέρα και καλή εβδομάδα φίλες και φίλοι !.
Οι υψηλές πιέσεις θα αποχωρήσουν από την περιοχή μας, η αιτία είναι ένα βαρομετρικό χαμηλό στα Βαλκάνια το οποίο το επόμενο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) θα δώσει βροχές στα ΒΑ τμήματα της χώρας. Επίσης θα έχουμε σταδιακή επικράτηση ΒΔ ανέμων με αποτέλεσμα να αρχίσει να πέφτει και η θερμοκρασία.

Απόψε-κατά την διάρκεια των μεταμεσονύχτιων ωρών θα επικρατήσει  ξαστεριά σχεδόν σε όλη την χώρα εκτός από τα ΒΑ και την Δ. Στερεά που εκεί δεν αποκλείεται να έχουμε κάποιες τοπικές νεφώσεις.

Η αυριανή ημέρα Τρίτη θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Κάποιες τοπικές συννεφιές θα της έχουμε στα βόρεια σύνορα μας. Μέσα στην ημέρα αναμένεται αλλαγή του καιρού από τα βόρεια με βροχές στην Μακεδονία και κυρίως στα ανατολικά τμήματα της, ενώ προς το Βράδυ θα επηρεαστεί και η Θράκη όπου εκεί τα φαινόμενα δεν αποκλείεται να είναι και έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε καλό καιρό με τοπικές συννεφιές στα υπόλοιπα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. 
Άνεμοι : Αρχικά Δ-ΒΔ 4-5 μποφόρ, από το μεσημέρι και μετά θα παρουσιάσει ενίσχυση και αναμένεται να φτάσει τα 5-6 μποφόρ κυρίως στα πελάγη.
Η θερμοκρασία μέσα στην νύχτα και νωρίς το πρωί γύρω στους 6-8 στα ορεινά, στους 11-16 στα ηπειρωτικά και στους 14-19 έως και 20 στα νησιά. Το μεσημέρι θα φτάσει γύρω στους 29-30 στα ηπειρωτικά και κυρίως της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας, στα βόρεια θα αρχίσει να πέφτει σταδιακά ο υδράργυρος από το απόγευμα.
Αττική: Ηλιοφάνεια όλη την ημέρα, λίγες νεφώσεις στα βόρεια του νομού. Άνεμοι Δ-ΒΔ 4-5 και από το Απόγευμα στον Κορινθιακό 6-7 μποφόρ. Θερμοκρασία : από 19 έως 30 βαθμούς. Σε πτώση από το βράδυ.
Θεσ/νικη : Αρχικά η ημέρα θα ξεκινήσει με τοπικές συννεφιές και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας, από το μεσημέρι η συννεφιά από τα βόρεια θα πυκνώσει και κυρίως προς το βράδυ θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στην Χαλκιδική. Άνεμοι αρχικά ΒΔ 3-4 βαθμιαία 5-6 η θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς κελσίου.
Τετάρτη : Αρχικά μπόρες/καταιγίδες στα ΒΑ, βαθμιαία βελτίωση αργότερα. Καλός καιρός στην υπόλοιπη χώρα με λίγες τοπικές συννεφιές. Άνεμοι ΒΔ 5-6 μποφόρ. Θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη την χώρα γύρω στους 25-26 βαθμούς στα ηπειρωτικά το μεσημέρι.
Πέμπτη : Την Πέμπτη διαφαίνονται τοπικές συννεφιές στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Άνεμοι ΒΔ 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Την Παρασκευή αναμένεται μεταβολή του καιρού και από τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές, κυρίως στα δυτικά-κεντρικά και βόρεια τμήματα, φαίνεται να μένουν εκτός τα πολύ νότια τμήματα της χώρας. Θα έχουμε στροφή των ανέμων σε Ν 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο κυρίως στα νότια.
Τέλος το Σάββατο οι βροχές θα περιοριστούν σταδιακά κυρίως στα ανατολικά. Θα έχουμε στροφή των ανέμων σε πιο ΒΔ στα δυτικά-βόρεια, ο νοτιάς θα παραμείνει και το Σάββατο στην νότια Ελλάδα. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα μικρή άνοδο κυρίως στα νότια με τον υδράργυρο να αγγίζει τοπικά  τους 29-30 βαθμούς.
                          Επιμέλεια άρθρου-Χαρτών : Θάνος Σταματόπουλος          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου