Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Διατηρείται και αύριο Παρασκευή η αστάθεια στα ηπειρωτικά-Ο καιρός μέχρι την Τρίτη

Καλησπέρα και καλό μήνα φίλες και φίλοι !
Ο συνδυασμός των Υψηλών πιέσεων των Β. Βαλκανίων με τις Χαμηλές στην Αν. Μεσόγειο θα προκαλέσουν ενίσχυση του μελτεμιού στο Αιγαίο φτάνοντας και τα 8 μποφόρ !. Αυτό το Βόρειο-Βορειοανατολικό ρεύμα θα μεταφέρει ψυχρές αέριες στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, και αυτός ο συνδυασμός ψυχρών αερίων μαζών ανώτερης ατμόσφαιρας και θερμών αερίων μαζών της επιφάνειας θα προκαλέσουν κι αύριο (Παρασκευή) στα ηπειρωτικά όμβρους και καταιγίδες!. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση !.



Για αύριο Παρασκευή αρχικά μέσα στην νύχτα μέχρι αύριο το πρωί στην Κ. Μακεδονία ίσως και στην υπόλοιπη Μακεδονία, πιθανόν την Θεσσαλία και την Β. Εύβοια ο καιρός θα είναι άστατος με διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες.
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλός αρχικά και μόνον στην Πελ/νησο γρήγορα θα συννεφιάσει.
Μέσα στην ημέρα ο καιρός θα καταστεί άστατος  στην Δ. Μακεδονία,Ήπειρο,την Δ-Β Θεσσαλία κυρίως την Δ. Στερεά και την Πελοπόννησο κυρίως στην κεντροδυτικοβόρεια με όμβρους και καταιγίδες τοπικά ίσως ισχυρές. Δεν αποκλείεται ένα πέρασμα όμβρου να έχουμε και στην περιοχή των Επτανήσων και στο Β. Ιόνιο, πολύ καλός θα είναι ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα.


Οι Άνεμοι θα πνέουν την Παρασκευή στο Ιόνιο απο ΒΔ διευθύνσεις 4-5 μποφόρ, στο Αιγαίο Β και τοπικά ΒΔ στα Νοτιοανατολικά 6-7 και οι ριπές έως 8 μποφόρ!.

Η θερμοκρασία μέσα στην νύχτα και νωρίς το πρωί γύρω στους 13-15 στα ορεινά όχι κάτω απο 18-21 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και γύρω στους 22-24 στο Αιγαίο.
Το μεσημέρι η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και αυτό θα το οφείλουμε στους ενισχυμένους βοριάδες στο Αιγαίο, επίσης τα επίπεδα σχ. υγρασίας θα είναι χαμηλά, έτσι λοιπόν γύρω στος 24-27 στα ορεινά και γύρω στους 30-31 στα ηπειρωτικά στο Αιγαίο εξ'ατίας του βοριά το πολύ μέχρι 28-29 βαθμούς κελσίου.


Αττική : Η ημέρα θα ξεκινήσει με καλό καιρό, κατά την διάρκεια της ημέρας θα βγάλει κάποια σύννεφα κυρίως στα πιο δυτικά-κεντρικά και βόρεια του νομού, υπάρχει κάποια πολύ μικρή πιθανότητα στα πολύ βορειοδυτικά του νομου να έχουμε κάποια παροδική μπόρα, όχι κάτι το σημαντικό. Άνεμοι Β-ΒΑ έως 7 μποφόρ στα ανατολικά και η θερμοκρασία από 21 έως 30 βαθμούς κατά μέσο όρο στην πόλη της Αθήνας.

Θεσσαλονίκη : Εδώ μέσα στην νύχτα και μέχρι αύριο το πρωί ο καιρός θα είναι αρκετά άστατος κυρίως στα ορεινά και πιθανώς και στην Θεσσαλονίκη όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν διάσπαρτες μπόρες/καταιγίδες, μέσα στην ημέρα ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι Ν στον θερμαικό 3-4 ΒΑ στην Χαλκιδική γύρω στα 4-6 και η θερμοκρασία από 22 έως 27-28 το μεσημέρι


Το Σάββατο και την Κυριακή αναμένεται να περιοριστεί πολύ η αστάθεια έτσι πολύ καλός θα είναι καιρός και μόνο το μεσημέρι-απόγευμα στα βόρεια θα βγάζει κάποια σύννεφα στα βουνά ίσως βγάλει καμία μπόρα , οι άνεμοι Β στο Αιγαίο το Σάββατο στα 6-8 μποφόρ την Κυριακή στα 6-7 με περαιτέρω εξασθένηση από το απόγευμα της Κυριακής, η θερμοκρασία γύρω στους 30-31 το Σάββατο και τους 32-33 την Κυριακή.
Την Δευτέρα περιμένουμε καλό καιρό και αρκετά ζεστό, γύρω στους 33-34 βαθμούς στα ηπειρωτικά και με ανέμους εξασθενημένους, και μόνο από το βράδυ στα βόρειοδυτικα θα συννεφιάσει και την νύχτα ίσως βρέξει στα βόρειοδυτικα, μας πλησιάζει μια ατμοσφαιρική διαταραχή, η οποία την Τρίτη σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ( θα το δούμε καλύτερα και αύριο ) φαίνεται ότι πιθανόν θα μας επηρεάσει κυρίως την Δυτική Ελλάδα με βροχές και καταιγίδες πιθανόν ισχυρές, σταδιακή επικράτηση νοτιάδων αν μας έρθει το χαμηλό γιατί δεν είναι τίποτα ακόμα σίγουρο το που θα κάτσει η θέση του χαμηλού. Και η θερμοκρασία αν μας έρθουν οι βροχές φαίνεται να πέφτει.

                                          Επιμέλεια άρθρου-Χαρτών : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου