Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Άστατος ο καιρός στην χώρα μας και αύριο Παρασκευή όπως επίσης και το Σ/Κ. Ο καιρός μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη 13/9

Καλησπέρα φίλες και φίλοι
Το βαρομετρικό χαμηλό θα διατηρηθεί και το επόμενο εικοσιτετράωρο(Παρασκευή) στην Κ. Μεσόγειο και θα στροβιλίζεται γύρω από τον εαυτό του.
Στην χώρα μας και αύριο Παρασκευή θα έχουμε αρκετά άστατο καιρό κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά

Αναλυτικότερα :
Αύριο Παρασκευή αναμένεται αρχικά στο Β. Ιόνιο, την Ήπειρο, την Δ. Στερεά το Κ. Ιόνιο την Δ-Β Θεσσαλία και την Δ. Μακεδονία μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε καλό καιρό με τοπικές συννεφιές στα ηπειρωτικά, το Αν. Αιγαίο και την Μακεδονία όπου κυρίως στην Αν. Μακεδονία είναι πιθανό να σημειωθούν παροδικές μπόρες.
Κατά την διάρκεια της ημέρας ο άστατος καιρός θα διατηρηθεί στα προαναφερθέντα τμήματα, ενώ μπόρες θα σημειωθούν πιθανώς και στα υπόλοιπα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της κεντρικής και βόρειας Πελοποννήσου.



Οι Άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο Ν-ΝΔ 4-5 στα νότια ΔΝΔ 4-6 και στο Αιγαίο Β-ΒΑ 5-6 μποφόρ κυρίως στα βόρεια τμήματα του.
Θερμοκρασία : Μέσα στην νύχτα γύρω στους 14-15 στα ορεινά, στους 17-19 στα ηπειρωτικά και γύρω στους 20-23 στο Αιγαίο
Το μεσημέρι αναμένεται στην Θράκη και τα νησιά του Αν. Αιγαίο ο υδράργυρος να αγγίξει και τους 32-35 βαθμούς κελσίου, στα ηπειρωτικά στους 27-28, ενώ στα δυτικά γύρω στους 22-24 στα ορεινά δε ο υδράργυρος θα κυμαίνεται γύρω στους 18-20 βαθμούς κελσίου.


Αττική : Γενικά καλός θα είναι ο καιρός στην Αττική η ημέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και λίγα σύννεφα κυρίως στα βόρεια, μέσα στην ημέρα θα συννεφιάσει λίγο περισσότερο και υπάρχει κάποια πιθανότητα κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού για τοπικές μπόρες όχι κάτι το σημαντικό. Άνεμοι Α-ΒΑ 3-4 και η θερμοκρασία γύρω στους 29 βαθμούς το μεσημέρι.
Θεσσαλονίκη : Θα έχουμε τοπικές βροχές καταδιαστήματα και κυρίως μέσα στην ημέρα. Άνεμοι ΒΑ 3-5 και η θερμοκρασία γύρω στους 27-28 το μεσημέρι.

Το Σαββατοκύριακο θα έχουμε αστάθεια κυρίως μέσα στην ημέρα στα ηπειρωτικά μπόρες-βροχές και καταιγίδες. Άνεμοι Β 5-6 μποφορ στο Αιγαίο η θερμοκρασία θα πέσει και στα υπόλοιπα ανατολικά και νότια τμήματα κυρίως την Κυριακή.
Ενώ την Δευτέρα-Τρίτη διαφαίνεται καλός καιρός σε γενικές γραμμές δεν θα λείψουν οι τοπικές μπόρες από τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά. Ενώ θα ενισχυθεί ο Βοριάς στο Αιγαίο φτάνοντας και τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και στην υπόλοιπη χώρα !
                                                                                       
                                               Επιμέλεια άρθρου-Χαρτών :Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου