Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Καλοκαιρινό θα είναι το Σ/Κ στην χώρα μας- Αλλαγή του καιρού από την Δευτέρα και από τα δυτικά και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας- Ο καιρός έως την ερχόμενη Πέμπτη

Καλησπέρα σας ..
Οι Υψηλές πιέσεις θα καλύπτουν και το επόμενο εικοσιτετράωρο (Σάββατο  την χώρα μας με αποτέλεσμα ο πολύ καλός καιρός να διατηρηθεί στην χώρα ( εκτός από τα ΒΔ )




Για αύριο Σάββατο αναμένεται η ημέρα να ξεκινήσει με πολύ καλό καιρό στην χώρα με κάποιες τοπικές νεφώσεις/τοπικές ομίχλες στην Ήπειρο/Δ. Μακεδονία.
Κατά την διάρκεια της ημέρας ο καλός καιρός θα διατηρηθεί στις περισσότερες περιοχές, και μόνο αρχικά στην Δ-Κ Μακεδονία ( κυρίως στα ορεινά ) το μεσημέρι θα βγάλει κάποιες μπόρες/τοπικές καταιγίδες, ενώ υπάρχει κάποια πιθανότητα να σημειωθούν μπόρες προς το απόγευμα-βράδυ στην Ήπειρο και το Β. Ιόνιο.


Άνεμοι : Θα πνέουν στα δυτικά Δ-ΝΔ 4-5 μποφόρ στο Αιγαίο κυρίως από το ύψος των Κυκλάδων και βορειότερα Ν 3-4 και στα ΝΑ στο Καρπάθιο κυρίως ΒΔ έως 6 Β

Θερμοκρασία : Τη νύχτα και νωρίς το πρωί γύρω στους 11-14 στα ορεινά, στους 17-19 στα ηπειρωτικά και τους 19-21 στα νησιά του Αιγαίου Πελάγους.
Το μεσημέρι θα κάνει ζέστη αύριο μαζί με αυξημένη την σχετική υγρασία και την δυσφορία κυρίως στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα. Γύρω στους 33-34 βαθμούς στα πεδινά ηπειρωτικά, στους 26-29 στα ορεινά και στα νησιά.



Αττική : Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική. Άνεμοι Ν 2-4 μποφόρ κυρίως το απόγευμα. Και η θερμοκρασία γύρω στους 33 βαθμούς το μεσημέρι.

















Θεσσαλονίκη : Κι εδώ γενικά αίθριος καιρός αρχικά, μέσα στην ημέρα θα βγάλει κάποια σύννεφα στα ορεινά δεν αποκλείεται στα βουνά να βγάλει καμία μπόρα. Άνεμοι θαλ. αύρα Ν 2-4 μποφόρ και η θερμοκρασία γύρω στους 30 βαθμούς το μεσημέρι.

Την Κυριακή θα παραμείνει ο καλός καιρός στην χώρα με αρκετή ζέστη και υγρασία και μόνο από το απόγευμα θα συννεφιάσει στα ΒΔ και ίσως βρέξει στην Ήπειρο και το Β. Ιόνιο.
Άνεμοι Ν 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33-35 βαθμούς στα ηπειρωτικά.
Την Δευτέρα προβλέπεται αλλαγή του καιρού και από τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα επηρεάσουν κυρίως τα δυτικά τμήματα. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα κυρίως από το ύψος της Δ. Στερεάς και Βορειοδυτικότερα. Στην υπόλοιπη χώρα θα συννεφιάσει κυρίως προς το μεσημέρι στα υπόλοιπα ηπειρωτικά δεν αποκλείεται κι εδώ να έχουμε ένα πέρασμα από  πιο τοπικές βροχές. Άνεμοι Ν 4-5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση εκεί όπου θα σημειωθούν φαινόμενα Δ-ΒΔ 25-27 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα θα παραμείνει και πάλι η ζέστη με τον υδράργυρο να κυμαίνεται μεταξύ 31-32 βαθμών.
Την Τρίτη φαίνεται ότι ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές/τοπικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά-βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε εναλλαγές ήλιου και νεφώσεων μικρότερη η πιθανότητα εδώ να σημειωθούν βροχές. Άνεμοι Δ-ΝΔ 4-5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και στην υπόλοιπη ανατολική και νότια Ελλάδα γύρω στους 28-30 βαθμούς. Φαίνεται ότι ο καιρός θα παραμείνει άστατος και την Τετάρτη/Πέμπτη ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πλέον πτώση σε όλη την Ελλάδα φτάνοντας στα ηπειρωτικά τους 26-28 βαθμούς κελσίου.

                                   Επιμέλεια άρθρου-Χαρτών: Θάνος Σταματόπουλος




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου