Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Περαιτέρω βελτίωση του καιρού και άνοδο της θερμοκρασίας κυρίως από την Παρασκευή

Καλησπέρα και καλή εβδομάδα φίλες και φίλοι !
Θα διατηρηθεί κι το επόμενο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) ο συνδυασμός των Υψηλών πιέσεων των Β. Βαλκανίων με τις χαμηλές στην Αν. Μεσόγειο κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα την διατήρηση του ενισχυμένου βοριά στο Αιγαίο.


Για αύριο (Τρίτη) αναμένεται αρχικά η ημέρα στα ανατολικά ηπειρωτικά να ξεκινήσει με τοπικές συννεφιές οι οποίες στην Χαλκιδική και την αν. Θεσσαλία ίσως αφήσουν κάποιες τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε καλό καιρό με τοπικές συννεφιές, οι οποίες το μεσημέρι-απόγευμα στο Κεντρικό Ιόνιο θα δώσουν μπόρες και διάσπαρτες καταιγίδες, πιθανότητα μπόρας υπάρχει και για τα υπόλοιπα ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας. Άνεμοι Β-ΒΑ στο Αιγαίο 5-6 και στο Κεντρικό και νότιο έως 7 μποφόρ. Ενώ στο Ιόνιο οι άνεμοι θα είναι εξασθενημένοι. Η θερμοκρασία μέσα στην νύχτα και νωρίς το πρωί γύρω στους 4-8 στα ορεινά τους 9-12 στα υπόλοιπα πεδινά, 12-14 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τους 16-19 βαθμούς στα νησιά. Το μεσημέρι γύρω στους 24-25 βαθμούς αναμένουμε για τα πεδινά ηπειρωτικά τμήματα, στα ορεινά δεν πρόκειται να ξεπεράσει ο υδράργυρος τους 20-21 βαθμούς στα νησιά δεν πρόκειται να ξεπεράσει τους 24-25 βαθμούς.
                                                                       
                                                                Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου

Αττική: Καλός θα είναι ο καιρός στην Αττική με τοπικές συννεφιές κατά διαστήματα. Άνεμοι Β 5-6 μποφόρ κυρίως στα ανατολικά και η θερμοκρασία από 16 έως 24 βαθμούς.

Θεσ/νικη: Κι εδώ θα έχουμε τοπικές συννεφιές κατά διαστήματα με πιθανότητα βροχής το πρωί στην Χαλκιδική. Άνεμοι Α-ΝΑ στον Θερμαικό 3-4 ΒΑ στην Χαλκιδική 3-5 και η θερμοκρασία από 12 έως 24 βαθμούς.

Την Τετάρτη θα έχουμε καλό καιρό και μόνο το μεσημέρι-απόγευμα στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει και κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Β στο Αιγαίο 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Την Πέμπτη/Παρασκευή/το Σάββατο καλοκαιρία περιμένουμε στην χώρα. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο την Παρασκευή αναμένεται να φτάσει στα ηπειρωτικά τους 29-30 βαθμούς, ενώ το Σαββατοκύριακο θα σημειώσει νέα μικρή περαιτέρω άνοδο και δεν αποκλείεται να φτάσει στα ηπειρωτικά τοπικά και τους 31-33 βαθμούς κυρίως στις ευπαθείς τις ζέστες περιοχές 
                                      
                                    Επιμέλεια άρθρου-Χαρτών : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου