Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Περιορίζονται τα φαινόμενα τις επόμενες ημέρες- Η ψύχρα όμως θα διατηρηθεί σε όλη την χώρα- Ο καιρός έως την Τετάρτη

Καλησπέρα φίλες και φίλοι
Θα συνεχιστεί και το επόμενο εικοσιτετράωρο (Σάββατο) ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων των Β. Βαλκανίων με τις χαμηλές στην Αν. Μεσόγειο κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα την διατήρηση του μελτεμιού στο Αιγαίο φτάνοντας έως τα 7 μποφόρ.

Αύριο Σάββατο αναμένονται αραιές συννεφιές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα κατά τόπους πιο πυκνές μέχρι και το απόγευμα, όπου στην Δ. Πελοπόννησο και πιθανώς στα νησιά του Κεντρικού Ιονίου αφήσουν κάποιες διάσπαρτες μπόρες. Αίθριος θα παραμείνει ο καιρός καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Άνεμοι : Θα πνέουν στο Ιόνιο Α-ΝΑ 3-4 και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ, Β-ΒΑ στο Αιγαίο 5-6 και πρόσκαιρα στα νότια τμήματα 7 μποφόρ !.

Η θερμοκρασία : Πέφτει αρκετά χαμηλά στα ορεινά  μέσα στην νύχτα και νωρίς το πρωί . Μεταξύ 500-800 μ. περιμένουμε αύριο νωρίς το πρωί γύρω στους 6-8 βαθμούς, πάνω από τα 900μ. μπορεί να πέσει και κάτω από τους 4-5 βαθμούς. Στους 14-18 στην υπόλοιπη χώρα. Το μεσημέρι γύρω στους 24-25 στα ηπειρωτικά τους 19-21 στα ορεινά και τους 24-26 στα νησιά.

Αττική : Αναμένονται αραιές νεφώσεις καταδιαστήματα λίγο πιο πυκνές. Άνεμοι Β 3-5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 24 βαθμούς
Θεσ/νικη : Κι εδώ αραιές συννεφιές κατά τόπους πιο πυκνές κυρίως στα νότια. Άνεμοι Α-ΝΑ στον Θερμαικό 3-4 ΒΑ στην Χαλκιδική με την ίδια περίπου ένταση. Η θερμοκρασία από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή αναμένεται καλός καιρός με τοπικές συννεφιές στα ανατολικά και βόρεια όπως επίσης και στην Β. Κρήτη,ενώ το απόγευμα στα ΒΑ ενδέχεται  να βρέξει κυρίως στα ορεινά.Άνεμοι Β 5-6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Την Δευτέρα ανάλογες καιρικές συνθήκες με την Κυριακή δηλαδή τοπικές συννεφιές στα ανατολικά ηπειρωτικά και στην Β. Κρήτη. Άνεμοι Β 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν φαίνεται να αλλάζει σημαντικά.
Τέλος την Τρίτη/Τετάρτη ανάλογες καιρικές συνθήκες με τοπικές συννεφιές στα ανατολικά, ενώ την Τρίτη ίσως βρέξει στο Κεντρικό και νότιο Ιόνιο από ένα σύστημα το οποίο θα στροβιλίζεται γύρω από τον εαυτό του ανοιχτά του Ιονίου Πελάγους, κινούμενο λίγο πιο ΝΔ. Άνεμοι Β-ΒΑ δεν αποκλείεται να ξανά ενισχυθούν και πάλι στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία ίσως σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά γύρω στους 23-24 βαθμούς.
Υ.Γ. 
Την νύχτα και νωρίς το πρωί όλες τις επόμενες ημέρες μέχρι και την Τετάρτη ο υδράργυρος στα ορεινά θα πέφτει κατά τόπους και κάτω από τους 7-8 βαθμούς.
Καλό Σ/Κ σε όλους
                                    Επιμέλεια άρθρου-Χαρτών : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου