Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Νέος γύρος βροχών/καταιγίδων από το αργά το βράδυ και από τα Δυτικά- Ο καιρός μέχρι και την Δευτέρα 12/9

Καλησπέρα φίλες και φίλοι !
Δυστυχώς επαληθεύτηκαν τα προγνωστικά στοιχεία και είχαμε πολλές καταστροφές στα δυτικά αλλά και σε κάποιες περιοχές της βόρειας χώρας από τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, είχαμε και 3 νεκρούς στην Μεσσηνία και τώρα ακόμα και μια μπόρα να πέσει που λέει ο λόγος επειδή το έδαφος είναι κορεσμένο τα πράματα θα τα κάνει ακόμα χειρότερα  για τις πληγείσες περιοχές.
Βαρομετρικό χαμηλό στην Κεντρική Μεσόγειο παραμένει  και θα παραμείνει και το επόμενο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) σχεδόν στάσιμο και  θα στροβιλίζεται γύρω από τον εαυτό του και μας θα στέλνει κάποια κομμάτια του. Το πρώτο κομμάτι πέρασε σήμερα, περιμένουμε όμως ένα δεύτερο κομμάτι αρχής γενομένης από τα δυτικά με ανατολική-βορειοανατολική επέκταση τα φαινόμενα τοπικά δεν αποκλείεται να είναι  έντονα !

Για αύριο Πέμπτη αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο στην Ήπειρο, Δ. Στερεά, Θεσσαλία, Δ. Μακεδονία και την Πελοπόννησο που τοπικά και πάλι τα φαινόμενα κυρίως από το ύψος του κεντρικού Ιονίου και βορειότερα να έχουν και έντονο χαρακτήρα, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από την αν. Στερεά μέχρι και την Κ. Μακεδονία θα έχουμε πιο διάσπαρτες μπόρες. Ενώ καλύτερος θα είναι ο καιρός στην Θράκη, τα νησιά του αν. Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Κατά την διάρκεια της ημέρας διαφαίνεται και κυρίως από το απόγευμα στην Πελοπόννησο ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται. Ενώ στα υπόλοιπα Δυτικά και ηπειρωτικά τμήματα μέχρι και το απόγευμα αναμένονται βροχές και καταιγίδες πιθανόν ισχυρές, βαθμιαία ο καιρός προς το απόγευμα θα βελτιώνεται στα ανατολικά ηπειρωτικά. Ενώ καλός θα παραμείνει ο καιρός στα πολύ ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας μας.

Άνεμοι : στο Ιόνιο Ν-ΝΑ 5-6 μποφόρ στο Αιγαίο Α-ΒΑ 4-5 μποφόρ


Η Θερμοκρασία μέσα στην νύχτα γύρω στους 14-15 στα ορεινά όχι κάτω από 18-20 στα ηπειρωτικά, και γύρω στους 21-23 στα νησιά
Το μεσημέρι θα έχουμε μεγάλες θερμοκρασιακές διαφορές μεταξύ ΒΔ-ΝΑ Ελλάδος στην Θράκη στο Αιγαίο, Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα θα κάνει πολλή ζέστη εκεί αφού η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33-35 βαθμούς στα δυτικά γύρω στους 24-25 με τον βροχερό καιρό. Ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και βόρεια γύρω στους 26-29 αντίστοιχα.


Αττική : Άστατος αναμένεται να είναι ο καιρός στην Αττική δηλαδή θα έχουμε εναλλαγές διαστημάτων με ηλιοφάνεια και κατά περιόδους αυξημένης συννεφιάς, όπου κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νόμου αναμένεται να δώσει μέχρι περίπου αργά το μεσημέρι βροχές/καταιγίδες, πολύ μικρή η πιθανότητα αλλά υπαρκτή στην υπόλοιπη Αττική να έχουμε ένα πέρασμα βροχής. Άνεμοι Α-ΒΑ 3-4 και η θερμοκρασία γύρω στους 28 βαθμούς κατά μέσο όρο στο Λεκανοπέδιο.





















Στην Θεσσαλονίκη εδώ θα έχουμε βροχές και καταιγίδες σαφώς λίγο πιο light τα φαινόμενα, αλλά κατά τόπους θα παραμείνουν κυρίως στα πιο δυτικά τμήματα, στην Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές καταδιαστήματα. Άνεμοι Α-ΒΑ 3-4 και η θερμοκρασία γύρω στους 27 βαθμούς κελσίου.

Την Παρασκευή διαφαίνονται και πάλι στα δυτικά και τα ηπειρωτικά βροχές και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές, καλύτερος καιρός στο Αιγαίο. Άνεμοι Β-ΒΑ στο αιγαίο 4-5 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή
Το Σάββατο αλλά και την Κυριακή διαφαίνεται να έχουμε αστάθεια κυρίως  το μεσημέρι-απόγευμα στα ηπειρωτικά θα έχουμε μπόρες και καταιγίδες. Οι άνεμοι Β 4-5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα πέσει λίγο κυρίως από την Κυριακή και στα υπόλοιπα ανατολικά και νότια τμήματα
Τέλος την Δευτέρα διαφαίνονται τοπικές συννεφιές και πάλι δεν θα λείψουν οι μπόρες από τα ηπειρωτικά και φαίνεται ότι θα ενισχυθούν οι βοριάδες στο Αιγαίο φτάνοντας και τα 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία γύρω στους 30-31 στα ηπειρωτικά

                                            Επιμέλεια άρθρου-Χαρτών : Θάνος Σταματόπουλος
                                                                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου