Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Έντονο κύμα ζέστης θα εισέλθει στην χώρα το Σ/Κ. Αλλαγή του καιρού και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από την Δευτέρα

Καλησπέρα φίλες και φίλοι.
Oι Υψηλές πιέσεις της Κ. Μεσογείου θα κινηθούν ανατολικότερα προς την χώρα μας, κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο καιρός το Σ/Κ να βελτιωθεί σε όλη την Ελλάδα. Μάλιστα θα μεταφερθούν αρκετά θερμές αέριες μάζες από τα βόρεια τμήματα της Αφρικής προς την χώρα μας ανεβάζοντας κατά τόπους αρκετά την θερμοκρασία το Σ/Κ στα ηπειρωτικά.

Για αύριο Παρασκευή αναμένεται η ημέρα σε όλη την χώρα να ξεκινήσει με ηλιοφάνεια.
Κατά την διάρκεια της ημέρας ο καλός καιρός θα διατηρηθεί σχεδόν όλη την χώρα και μόνο το μεσημέρι-απόγευμα θα βγάλει κάποια σύννεφα στα Βορειοδυτικά και τα υπόλοιπα ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας, άνευ όμως σημασίας.


Άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο ΒΔ 3-5 μποφόρ στο Αιγαίο Β-ΒΔ 4-6 και στο Καρπάθιο έως 7 μποφόρ.


Η θερμοκρασία μέσα στην νύχτα και νωρίς το πρωί γύρω στους 12-15 στα ορεινά όχι κάτω απο 18-23 στην υπόλοιπη χώρα.
Ενώ το μεσημέρι θα κάνει ζέστη με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 31-32 τοπικά ίσως και τους 33 στα ηπειρωτικά ( στις ευπαθείς στης ζέστης περιοχές ) ενώ στα ορεινά και στο Αιγαίο γύρω στους 27-29 βαθμούς


Αττική : Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγα σύννεφα το μεσημέρι-απόγευμα στα βόρεια ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΔ 3-4 πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Και η θερμοκρασία γύρω στους 31 βαθμούς το μεσημέρι.

Θεσσαλονίκη : Ηλιοφάνεια κάποιες τοπικές συννεφιές ίσως σχηματιστούν το μεσημέρι-απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Ν 2-4 μποφόρ και η θερμοκρασία το μεσημέρι  στους 29 βαθμούς κελσίου.

Το Σάββατο/Κυριακή ο καιρός θα είναι καλός σε όλη την χώρα με λίγες νεφώσεις στα βόρειοδυτικα κυρίως την Κυριακή μικρή η πιθανότητα στα πολύ βορειοδυτικά να βρέξει για λίγο τοπικά. Άνεμοι Ν 3-5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 33 τοπικά 34-35 ακόμα πιο τοπικά ίσως και τους 36 βαθμούς κελσίου.
Την Δευτέρα φαίνεται κάποια αλλαγή του καιρού με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, ίσως κάποιες πρόσκαιρες βροχές σημειωθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Άνεμοι Ν 4-5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα πέσει εκεί όπου θα σημειωθούν τα φαινόμενα στην υπόλοιπη χώρα θα είναι και πάλι υψηλή για την εποχή. Από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας αναμένονται λίγο περισσότερες βροχές κυρίως στα δυτικά-βόρεια και ανατολικό αιγαίο ( καιρός Π δηλαδή ) ενώ η θερμοκρασία θα πέσει από τα ΒΔ προς τα ΝΑ.
                                                                                             
                                             Επιμέλεια άρθρου-Χαρτών : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου