Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού αύριο Πέμπτη κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά- Ο καιρός έως το Σ/Κ

Καλησπέρα σας !.
Πρόσκαιρη επιδείνωση αναμένεται αύριο ( Πέμπτη ) στις περισσότερες περιοχές, η αιτία είναι μια ατμοσφαιρική διαταραχή από τα δυτικά και ένα ψυχρό μέτωπο από τα βόρεια που κινείται το επόμενο εικοσιτετράωρο προς την χώρα μας.

 Για αύριο Πέμπτη  αναμένεται η ημέρα αρχικά να ξεκινήσει με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Θρακικό στα νοτιότερα τμήματα της Θράκης και στην αν. Μακεδονία/Χαλκιδική. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα έχουμε κάποιες τοπικές βροχές, ενώ βροχές/τοπικές καταιγίδες ίσως έχουμε στα δυτικά-βορειοδυτικά και στις Κυκλάδες.
Μέσα στην ημέρα αναμένεται στα βόρεια, βαθμιαία και στα δυτικά ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται. Όμως στα κεντροανατολικά ηπειρωτικά, και κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά από την νότια-αν. Θεσσαλία, την Κ-Α Στερεά, Βοιωτία, Εύβοια, Αττική και ανατολική Πελοπόννησο σε αυτές τις περιοχές θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες που προς το απόγευμα ενδέχεται να είναι ισχυρές. Τοπικές μπόρες ίσως έχουμε στην Β. Κρήτη και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι ΒΔ 4-5 και στα Νοτιοανατολικά έως 6 μποφόρ 
Η θερμοκρασία μέσα στην νύχτα και νωρίς το πρωί γύρω στους 11-12 στα ορεινά, στους 14-16 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και γύρω στους 18-20 στο Αιγαίο.
Το μεσημέρι γύρω στους 20-21 στα ορεινά, στους 24-25 στα ηπειρωτικά και γύρω στους 25 στα νησιά.

Αττική : Η ημέρα θα ξεκινήσει με συννεφιά και τοπικές μπόρες κυρίως στα νότια και τα ανατολικά του νομού, ενώ πιθανές καταιγίδες ίσως έχουμε νωρίς το πρωί στον Σαρωνικό. Προς το μεσημέρι και μετά αναμένεται αλλαγή του καιρού σε όλο τον Ν. Αττικής μέχρι και τις πρώτες βραδινές ώρες με βροχές και καταιγίδες τοπικά ίσως και ισχυρές, από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Άνεμοι Β 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία γύρω στους 24 βαθμούς το μεσημέρι.
Θεσσαλονίκη : Εδώ αρχικά αναμένονται τοπικές βροχές, κυρίως στην Χαλκιδική όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν και καταιγίδες, από το μεσημέρι και μετά και κυρίως προς το απόγευμα ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση. Άνεμοι Β 3-4 και η θερμοκρασία γύρω στους 23 βαθμούς το μεσημέρι.

Την Παρασκευή αρχικά στα ανατολικά ηπειρωτικά θα έχουμε τοπικές συννεφιές με πιθανές τοπικές βροχές ίσως και στην Β. Κρήτη, βαθμιαία προς το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί, ενώ παράλληλα θα συννεφιάσει στην Πελοπόννησο με μικρή πιθανότητα βροχής κυρίως στα νότιοδυτικά. Άνεμοι Β στο Αιγαίο 4-6 και στα νοτιοανατολικά έως 7 μποφόρ  Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Το Σαββατοκύριακο μόνο στα νότιοδυτικά υπάρχει πιθανότητα βροχής στην υπόλοιπη χώρα τοπικές συννεφιές κυρίως στα ανατολικά αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Άνεμοι Β 5-6 μποφόρ η θερμοκρασία δεν φαίνεται να αλλάζει σημαντικά.
  
                             Επιμέλεια άρθρου-Χαρτών : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου