Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Αστάθεια το Σ/Κ στα Ηπειρωτικά-Όψιμα μελτέμια από την Δευτέρα στο Αιγαίο

Καλησπέρα φίλες και φίλοι !
Το Βαρομετρικό χαμηλό θα παραμείνει και το επόμενο 48ωρο (Σαββατοκύριακο) στην Κ. Μεσόγειο, πια είναι πολύ ''κουρασμένο'' από τις πολλές βροχές που έχει δώσει. Βέβαια στην χώρα μας θα παραμείνουν οι ψυχρές αέριες μάζες στην ανώτερη ατμόσφαιρα οπότε  ο συνδυασμός ψυχρών αερίων μαζών ανώτερης ατμόσφαιρας και θερμών αερίων μαζών της επιφάνειας  αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε αστάθεια το Σ/Κ στα ηπειρωτικά τμήματα. 

Πιο αναλυτικά :
Aύριο Σάββατο η ημέρα θα ξεκινήσει στις περισσότερες περιοχές με ήλιο και τοπικές συννεφιές στα ηπειρωτικά. Ήδη από τις πρωινές ώρες ο καιρός θα είναι άστατος στα ΒΔ έτσι στο Β. Ιόνιο και την Ήπειρο θα σημειώνονται διάσπαρτες μπόρες/καταιγίδες.
Μέσα στην ημέρα ο καιρός θα καταστεί άστατος σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά και κυρίως ( στην Ήπειρο, Στερεά, την Δ-Ν Θεσσαλία και την Κ-Β Πελοπόννησο, πιθανώς στην Δ. Μακεδονία, Ιόνιο και πιθανώς στην Β. Κρήτη) σε αυτές τις περιοχές μέχρι και περίπου αργά το απόγευμα θα σημειωθούν μπόρες και καταιγίδες, όπου τοπικά δεν αποκλείεται κυρίως στην Δ-Κ Στερεά και την Β. Πελοπόννησο να είναι ισχυρές (έτσι κι αλλιώς η καταιγίδα είναι από μόνη της είναι ένα έντονο φαινόμενο). Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά καλός.
                                                                         Σάββατο π.μ
                                                                       Σάββατο μ.μ


Άνεμοι : Θα πνέουν στα δυτικά και νότια Δ-ΝΔ 4-5 μποφόρ στο υπόλοιπο Αιγαίο Α-ΝΑ 3-4 και στο Β. Αιγαίο Β-ΒΑ 5-6 μποφόρ κυρίως στο Θρακικό.

Η θερμοκρασία : Νωρίς το πρωί γύρω στους 14-15 στα ορεινά, στους 17-19 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τους 22-24 στο Αιγαίο.

Το μεσημέρι θα παραμείνουν και αύριο οι μεγάλες θερμοκρασιακές διαφορές μεταξύ ΒΔ-ΝΑ Ελλάδας ( σήμερα σύμφωνα με τον Μετεωρολογικό Σταθμό του Αστεροσκοπείου Αθηνών η θερμοκρασία στην Β. Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στον Ν. Ηρακλείου άγγιξε τους 37 βαθμούς κελσίου ) Αύριο αναμένεται να έχουμε μια μικρή πτώση αλλά και πάλι στην Θράκη-τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα παραμείνει η Ζέστη με 32-34άρια, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 27-28 βαθμούς, στα δυτικά και βόρεια στους 25-27 ενώ στα ορεινά γύρω στους 22 βαθμούς.


Αττική : Άστατος θα είναι ο καιρός στην Αττική, αρχικά η ημέρα θα ξεκινήσει με ήλιο και λίγες τοπικές συννεφιές, μέσα στην ημέρα μέχρι περίπου αργά το απόγευμα θα συννεφιάσει και θα σημειωθούν κυρίως στα βόρεια του νομού μπόρες/καταιγίδες. Δεν αποκλείεται όμβρους να έχουμε και στο εσωτερικό του Λεκανοπεδίου. Άνεμοι Β-ΒΔ 3-4 και το μεσημέρι-βράδυ Ν 3-4 και η θερμοκρασία από 21 έως 28 βαθμούς
Θεσσαλονίκη : Εδώ θα έχουμε τοπικές συννεφιές και αρκετά διαστήματα με ήλιο. Πιθανότητα για όμβρους το μεσημέρι-απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι ΒΔ στον Θερμαικό 3-4 ΒΑ στην Χαλκιδική 4-5 και η θερμοκρασία από 20 έως 28 βαθμούς

Μετεωπορεία
Την Κυριακή και πάλι περίπου στις ίδιες περιοχές με το Σάββατο θα σημειωθούν μπόρες/καταιγίδες, στην υπόλοιπη χώρα γενικά καλός θα είναι ο καιρός. Άνεμοι θα αρχίσει από το βράδυ να μπαίνει βοριάς από την Θράκη, μέχρι το βράδυ οι άνεμοι θα είναι ασθενής στην χώρα.
Θερμοκρασία θα πέσει στο Αιγαίο, στα ηπειρωτικά γύρω στους 29-30 βαθμούς.
Την Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη φαίνεται η αστάθεια θα περιοριστεί στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, και όσο θα βαδίζουμε προς την Τετάρτη τα φαινόμενα θα παίρνουν ολοένα και πιο τοπικό-ασθενή χαρακτήρα. Άνεμοι Β στο Αιγαίο κυρίως την Τρίτη-Τετάρτη όπου θα φτάνουν και τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία γύρω στους 28-30 στα ηπειρωτικά στο Αιγαίο εξ'αιτίας του βοριά το πολύ στους 25-28
Καλό Σ/Κ φίλες και φίλοι 
                                                                   

                                         Επιμέλεια άρθρου-Χαρτών : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου