Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Σοβαρή επιδείνωση του καιρού από αύριο Τρίτη και από τα Δυτικά- Διατήρηση του Άστατου καιρού μέχρι και το ερχόμενο Σ/Κ

Καλησπέρα και καλή εβδομάδα φίλες και φίλοι !
Βαρομετρικό Χαμηλό που βρίσκεται αυτή την στιγμή στα Β. Βαλκάνια 
 θα κινηθεί τις επόμενες ώρες νοτιότερα και θα φτάσει στην Ν. Ιταλία εκεί θα στροβιλίζεται και κάποια κομμάτια του θα επηρεάζουν την χώρα με κατά τόπους έντονες βροχές και καταιγίδες. Αυτό το βαρομετρικό χαμηλό θα περάσει πάνω από την χώρα πιο εξασθενημένο την Πέμπτη-Παρασκευή !


Σοβαρή κακοκαιρία αναμένεται να επηρεάσει την χώρα από αύριο Τρίτη ήδη από τις πρωινές ώρες στα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες ( Δ, Μακεδονία, Ήπειρο, Β. Ιόνιο, Δ. Στερεά, και Δ. Πελοπόννησο ) στα υπόλοιπα ηπειρωτικά αρχικά αραιές συννεφιές κατά τόπους πιο πυκνές, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο θα έχουμε μεγάλα ανοίγματα και λιγότερες αραιές συννεφιές.

Κατά την διάρκεια της ημέρας φαίνεται ότι αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση του καιρού σε όλα τα δυτικά παράκτια και ηπειρωτικά τμήματα με ισχυρές μπόρες και καταιγίδες ( χρειάζεται λίγο προσοχή όπως βλέπετε και με το σήμα προειδοποίησης ) βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν από το απόγευμα και μετά στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, όπως επίσης από το βράδυ και στην Κ. Μακεδονία, στην Θράκη και στο υπόλοιπο Αιγαίο, Κρήτη και Δωδεκάνησα εδώ ο καιρός θα παραμείνει πολύ καλός μέχρι και το τέλος της αυριανής ημέρας. 

Άνεμοι : N στο Ιόνιο 6-7 μποφόρ αρχικά με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι και μετά στο Αιγαίο Ν 4-5 και τοπικά προς το απόγευμα ίσως στα δυτικά και βόρεια τμήματα του Αιγαίου Πελάγους έως 6 μποφόρ !.


Η θερμοκρασία μέσα στην νύχτα γύρω στους 13-15 στα ορεινά όχι κάτω από18-23 στην υπόλοιπη χώρα, ενώ το μεσημέρι η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 27-29 στα ηπειρωτικά στα δυτικά-Βορειοδυτικά το πολύ στους 24-25 και στα ορεινά έως 20 λόγω της συννεφιάς και των φαινομένων.
Στα ανατολικά και νότια θα φτάσει μέχρι και τους 28-32 βαθμούς 

Αττική : Αλλαγή θα παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού την Τρίτη στην Αττική αρχικά μέχρι το μεσημέρι θα έχουμε αραιές συννεφιές κατά τόπους πιο πυκνές, οι οποίες από το μεσημέρι θα πυκνώνουν ολοένα και περισσότερο. Από το απόγευμα θα ξεκινήσουν οι βροχές ενώ την νύχτα θα σημειωθούν και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές.
Οι άνεμοι θα πνέουν Ν 4-5 και προς το απόγευμα στον Σαρωνικό έως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία γύρω στους 29-30 κατά μέσο όρο στο Λεκανοπέδιο

Θεσ/νικη : Αλλαγή θα παρουσιάσει κι εδώ ο καιρός αρχικά μέχρι το μεσημέρι συννεφιές, από το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές και πιθανόν καταιγίδες στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ενώ τα φαινόμενα θα είναι έντονα στην Πέλλα,Πιερία και Ημαθίας. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΑ 3-4 και πρόσκαιρα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία γύρω στους 27 βαθμούς στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη φαίνεται ότι ο άστατος έως πολύ άστατος καιρός στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα διατηρηθεί με κατά τόπους μπόρες και ισχυρές καταιγίδες, οι άνεμοι την Τετάρτη Ν στο Αιγαίο 5-6 την Πέμπτη θα πέσουν και στο Αιγαίο
Η θερμοκρασία : Θα έχουμε μεγάλες διαφορές μεταξύ ΒΔ και ΝΑ Ελλάδας δηλαδή η Θράκη φαίνεται να έχει γύρω στους 32-33 βαθμούς όπως και το υπόλοιπο Αιγαίο με αυξημένη πολύ την σχ. υγρασία και την δυσφορία. Στην υπόλοιπη χώρα ο υδράργυρος θα κυμαίνεται γύρω στους 27-29 βαθμούς, στα πολύ ΒΔ φαίνεται ότι θα φθινοπωριάσει εκεί το πολύ στους 19-22 βαθμούς
Τέλος την Παρασκευή-/τοΣάββατο φαίνεται να περιορίζεται λίγο η αστάθεια αλλά θα παραμείνουν κυρίως στα ηπειρωτικά αυτή τη φορά οι μπόρες και οι καταιγίδες, οι άνεμοι Β στο Αιγαίο στα 5-6 μποφόρ και η θερμοκρασία ίσως σημειώσει μικρή πτώση στα υπόλοιπα ανατολικά και νότια
                                                                                   
                                            Επιμέλεια άρθρου-Χαρτών : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου