Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Tοπικές βροχές θα έχουμε την Τρίτη στα δυτικά και τα νότια- Νέα σοβαρή ψυχρή εισβολή από την Πέμπτη| Ο καιρός έως τα Θεοφάνεια

Τοπικές βροχές θα έχουμε την Τρίτη κυρίως στα δυτικά ,την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, η αιτία είναι ένα αβαθές βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται στην Κεντρική Μεσόγειο και κινείται ανατολικά.


Την Τρίτη 3/1/17 θα έχουμε τοπικές βροχές στην Κρήτη, και στα Δωδεκάνησα τοπικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις κυρίως από το απόγευμα και από τα βόρειοδυτικά. Προς το βράδυ στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές, και λίγα χιόνια στα ορεινά της Δ. Μακεδονίας και της Ηπείρου, πιθανές τοπικές βροχές το βράδυ είναι πιθανό να σημειωθούν στην Δ. Στερεά και το Κεντρικό Ιόνιο.


Άνεμοι : Θα πνέουν γενικά από δυτικές διευθύνσεις στα πελάγη με ένταση 4-5 και τοπικά στα Κύθηρα 6 μποφόρ.


Θερμοκρασία : Ελάχιστες : -5,-2 στα ορεινά, -2,6 στην υπόλοιπη χώρα.
Μέγιστες : 11-14 βαθμούς στα ηπειρωτικά, 3-8 στα ορεινά, και γύρω στους 11 με 14 βαθμούς στο Αιγαίο.


Αττική : Ηλιοφάνεια, με λίγες αραιές νεφώσεις οι οποίες το βράδυ θα πυκνώσουν. Άνεμοι Δ 3-4 και στον Κορινθιακό 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 13 βαθμούς.


Θεσσαλονίκη : Ηλιοφάνεια, με αραιές νεφώσεις κυρίως προς το απόγευμα-βράδυ. Άνεμοι Δ-ΒΔ 2-4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 11 βαθμούς.


Την Τετάρτη(4/1) Θα έχουμε συννεφιά με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα νότια και το Αν. Αιγαίο, πιθανόν και στην Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα λίγη συννεφιά παροδικά αυξημένη, αλλά και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΝΔ 4-6 μπ. Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κυρίως στα κεντρικά και νότια.
Την Πέμπτη(5/1) περιμένουμε συννεφιά με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά, τα νότια και το Αν. Αιγαίο, όμως από το βράδυ και από τα βόρεια προβλέπεται μεταβολή του καιρού με πυκνές χιονοπτώσεις πρώτα στα ορεινά, και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι ΝΔ 6-7 και πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο στα νότια. Αλλά από το βράδυ και από τα βόρεια θα σημειώσει αισθητή πτώση.
Τέλος την Παρασκευή-Θεοφάνεια(6/1) κακοκαιρία θα έχουμε στην χώρα, με πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε συννεφιά με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες στο Αιγαίο, τα χιόνια βαθμιαία θα κατέβουν μέσα στην Παρασκευή νοτιότερα. Οι άνεμοι στα πελάγη θα ενισχυθούν φτάνοντας τα 7-8 και τοπικά και τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε κατακόρυφη πτώση από τα βόρεια

Χρόνια πολλά, καλή χρονιά σε όλους !

                               Επιμέλεια : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου