Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Σοβαρή ψυχρή εισβολή από τα Θεοφάνεια| Ο καιρός έως την Δευτέρα

Σημαντική αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός από την Παρασκευή-Θεοφάνεια με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας-ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο αιγαίο, και βαθμιαία χιονοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας..


Για αύριο Θεοφάνεια θα έχουμε τοπικές βροχές στα δυτικά, και χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά, τοπικές χιονοπτώσεις θα έχουμε στην βόρεια Ελλάδα, βαθμιαία ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα έχουμε τοπικές συννεφιές, ενώ ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα έχουμε στην Κρήτη, Κυκλάδες και τα νησιά του Αν. Αιγαίου ( πλην των Δωδεκανήσων ).


Από το μεσημέρι και μετά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν και τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα (οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους ή και από χαλάζι) Τοπικές βροχές-χιονόνερο στα δυτικά και χιόνια στα υπόλοιπα, ενώ χιονοπτώσεις προς το βράδυ θα έχουμε στην νότια Χαλκιδική, Σποράδες, αν. Θεσσαλία,Αν. Στερεά και Εύβοια.


Άνεμοι : Δ-ΝΔ αρχικά στα ανατολικά και νότια 7-8 και τοπικά 9 μποφόρ, στρεφόμενοι σε Β-ΒΔ με την ίδια ένταση, Β-ΒΔ άνεμοι στην υπόλοιπη χώρα 6-8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ.


Θερμοκρασία : Θα κυμανθεί στα βόρεια από -2 έως 4, στα ορεινά από -4 έως -8 , στα δυτικά από 2 έως 10 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 0 έως 12 και στα νησιά του Αιγαίου, από 5 έως 14 βαθμούς με σημαντική πτώση από το απόγευμα.


Αττική : Συννεφιά παροδικά αυξημένη, αλλά και αρκετή ηλιοφάνεια,  από το βράδυ προβλέπονται αρχικά βροχές χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά, αλλά και στα βόρεια προάστια και μέσα στην νύχτα σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΒΔ και από το βράδυ Β 5-7 μποφόρ η ένταση τους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 11 βαθμούς με σημαντική πτώση από το απόγευμα.


Θεσσαλονίκη : Τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά, με γρήγορη βελτίωση. Άνεμοι ΒΔ στον Θερμαικό 6-8 μπ, και στην Χαλκιδική ΒΑ 5-7. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2,-3 έως -1 βαθμούς.


Το Σάββατο(7/1) προβλέπονται τοπικές χιονοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές από τα νοτιότερα τμήματα της Χαλκιδικής, στην Θράκη, στις Σποράδες, την Αν. Θεσσαλία, την Αν. Στερεά, Εύβοια, Αττική και ανατολική Πελοπόννησο και πρόσκαιρα το πρωί στην Λέσβο, Χίο και Λήμνο. Χιονόνερο-παροδικές χιονοπτώσεις θα έχουμε στο Ιόνιο και στην Δ. Στερεά, Δ-ΒΔ Πελοπόννησο ακόμα και σε πεδινές περιοχές..
χιονόνερο στην υπόλοιπη νότια Ελλάδα και χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν Β 5-7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πολύ χαμηλές τιμές, αφού δεν πρόκειται να ξεπεράσει στα πεδινά ηπειρωτικά της νότιας χώρας τον 0,1 βαθμό το μεσημέρι. Eνώ ισχυρός θα είναι ο παγετός την νύχτα και νωρίς το πρωί σε όλα τα ηπειρωτικά..
Την Κυριακή-Δευτέρα(8-9/1) θα συνεχιστούν οι τοπικές χιονοπτώσεις στα ανατολικά και νότια από το ύψος της νότιας Χαλκιδικής και νοτιότερα, ενώ χιονόνερο και χιόνια θα σημειωθούν στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου πελάγους. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν σταδιακά, η θερμοκρασία θα διατηρηθεί πολύ χαμηλή ενδεικτικά δεν πρόκειται να ξεπεράσει ο υδράργυρος στα ηπειρωτικά τους 0,2 βαθμούς το μεσημέρι. Eνώ  θα διατηρηθεί ισχυρός  παγετός την νύχτα και νωρίς το πρωί σε όλα τα ηπειρωτικά..
Καλό τριήμερο σε όλους !!..

                             Επιμέλεια : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου