Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Βροχές αύριο στα δυτικά-νότια και το Αν. Αιγαίο- Σοβαρή ψυχρή εισβολή από την Πέμπτη| Ο καιρός έως το Σάββατο του Αγιαννιού

Θα συνεχιστούν και την Τετάρτη οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες στα δυτικα-νότια και το Αν. Αιγαίο, η αιτία είναι ένα βαρομετρικό χαμηλό στην Κ. Μεσόγειο το οποίο κινείται ανατολικά .



Για την Τετάρτη 4/1/17 περιμένουμε στα δυτικά, τα νότια, τις Κυκλάδες, και βαθμιαία στα νησιά του Αν. Αιγαίου βροχές και τοπικές καταιγίδες, στην υπόλοιπη χώρα λίγη συννεφιά και αρκετή ηλιοφάνεια.



Άνεμοι : Δ-ΝΔ 4-6 και στα νότια πελάγη βαθμιαία 7 μποφόρ.



Θερμοκρασία : Ελάχιστες : -5,-2 στα ορεινά, 2,5 στην υπόλοιπη χώρα.
Μέγιστες : 11-14 βαθμούς στα ηπειρωτικά, 4-7 στα ορεινά, και όχι κάτω από 11-14 βαθμούς στο Αιγαίο.



Αττική : Λίγες αραιές νεφώσεις τοπικά λίγο πιο πυκνές, αλλά και αρκετή ηλιοφάνεια.Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ 4-5 και βαθμιαία στα νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς.



Θεσσαλονίκη : Λίγες αραιές νεφώσεις τοπικά λίγο πιο πυκνές, αλλά και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τοπικά ΝΔ 2-4 μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 10-11 βαθμούς.




Την Πέμπτη(5/1) περιμένουμε και πάλι αρχικά στα δυτικά, τα νότια και το Αν. Αιγαίο βροχές και τοπικές καταιγίδες, αλλά από το βράδυ και από τα βόρεια προβλέπεται μεταβολή του καιρού με πυκνές χιονοπτώσεις οι οποίες μέσα στην νύχτα θα κατεβούν ακόμα και σε πεδινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ 6-7 και τοπικά στα νότια 8 μποφόρ. Θερμοκρασία σε μικρή νέα άνοδο κυρίως στα ανατολικά και νότια φτάνοντας τοπικά τους 16-18 βαθμούς.
Την Παρασκευή-Θεοφάνεια(6/1) Κακοκαιρία θα έχουμε στην χώρα, με πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, με τάση να κατηφορίσουν νοτιότερα, ενώ ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα έχουμε στο Αιγαίο και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά-κεντρικά και βόρεια Β, Ν στην υπόλοιπη η ένταση τους 7-8 και τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ πτώση από τα βόρεια, ενδεικτικά ακόμα και στα παραθαλάσσια της βόρειας χώρας ο υδράργυρος δεν θα ανεβαίνει πάνω από το μηδέν, δηλαδή θα έχουμε ολικό παγετό καθ'ολη την διάρκεια της ημέρας, στα νότια θα παραμείνουν οι καλές θερμοκρασίες με τάση περαιτέρω πτώσης από το απόγευμα.
Τέλος το Σάββατο(7/1) Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί με χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας και όχι μόνο. 

                           Eπιμέλεια : Θάνος Σταματόπουλος          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου