Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Καλός ο καιρός το Σ/Κ- Νεα επιδείνωση του καιρού από την Δευτέρα και από τα δυτικά

Θα διατηρηθεί ο καλός καιρός το επόμενο εικοσιτετράωρο Σάββατο αλλά και την Κυριακή καθώς κανένα βαρομετρικό χαμηλό δεν προβλέπεται να επηρεάσει τον καιρό της χώρας μας..


Για αύριο Σάββατο 21/1/17 προβλέπονται λίγες νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές αλλά και αρκετά διαστήματα με ηλιοφάνεια, πιο πυκνές θα είναι οι συννεφιές τουλάχιστον μέχρι και το μεσημέρι από την Δ. Μακεδονία, την Χαλκιδική,  την Θεσσαλία, την ΒΑ Στερεά, την Εύβοια και την Β. Κρήτη, όπου στην Αν. Θεσσαλία και την Β. Κρήτη δεν αποκλείεται μέχρι το μεσημέρι να αφήσουν κάποιες ασθενείς βροχές, και λίγα χιόνια στα ορεινά.


Άνεμοι: A-ΒΑ στο Ιόνιο, 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ, στο Αιγαίο Β-ΒΑ 4-6 και τοπικά στα νότια πελάγη 7 μποφόρ.


Θερμοκρασία:
Ελάχιστες : -4 με -7 στα ορεινά,  γύρω στους 2 με 11 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα.


Μέγιστες : Το μεσημέρι θα φτάσει στα δυτικά και νότια τους 11 με 14 βαθμούς, στα κεντρικά και βόρεια τους 6 με 7 και στα ορεινά γύρω στους 2 με 4 βαθμούς.


Αττική : Λίγη συννεφιά παροδικά αυξημένη μέχρι το απόγευμα κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς.


Θεσ/νικη-K. Μακεδονία : Ηλιοφάνεια με τοπικές συννεφιές, περισσότερες στην Χαλκιδική. Άνεμοι ΒΔ στον Θερμαικό 3-4 μπ., ΒΑ στην Χαλκιδική με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 6 βαθμούς.
Υ.Γ Το πρωί στο εσωτερικό της Περιφέρειας αναμένεται να πέσει γύρω στους -5 με -6 βαθμούς.


Την Κυριακή(22/1) Τοπικές συννεφιές θα έχουμε στην ανατολική Ελλάδα και προς το βράδυ στην Θράκη, στην υπόλοιπη χώρα λίγη συννεφιά και αρκετή ηλιοφάνεια, ενώ τη νύχτα στα δυτικά θα συννεφιάσει. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο Α-ΝΑ 4-6 τη νύχτα 7 με τάση περαιτέρω ενίσχυσης κατά την διάρκεια της νύχτας. Η θερμοκρασία δεν φαίνεται να αλλάζει σημαντικά.
Την Δευτέρα(23/1) Προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως από το μεσημέρι και από τα δυτικά οι οποίες μέχρι και το βράδυ θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.  Άνεμοι ΒΑ στο Αιγαίο 4-6 μπ. Α-ΝΑ στο Ιόνιο 6-8 μπ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Καλό Σ/Κ σε όλους

                             Επιμέλεια : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου