Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Νέα επιδείνωση του καιρού την Τετάρτη και από τα δυτικά| Ο καιρός έως το Σάββατο

Το βαρομετρικό χαμηλό το οποίο επηρεάζει τις τελευταίες ημέρες την χώρα μας κινείται ανατολικά, ενώ ένα άλλο σύστημα από την Ιταλία θα ξανά επιδεινώσει τον καιρό της χώρας μας την Τετάρτη από τα δυτικά, με πυκνές χιονοπτώσεις από το ύψος της Θεσσαλίας , και με ισχυρές βροχές-καταιγίδες στην υπόλοιπη χώρα..


Για αύριο Τετάρτη 11/1/17 θα έχουμε νέα επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά αρχικά με βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, ενώ στο ξεκίνημα των φαινομένων δεν αποκλείεται να σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της δυτικής Ελλάδας, αλλά γρήγορα θα το γυρίσει σε βροχή. Βροχές μέσα στην ημέρα θα έχουμε στην Αττική-νότια Εύβοια, αλλά και σε πεδινές-παράκτιες περιοχές της Στερεάς-Εύβοιας, όπως επίσης και της υπόλοιπης νότιας Ελλάδας, ενώ πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά την διάρκεια της ημέρας από το ύψος της Θεσσαλίας και βορειότερα μέχρι και την Θράκη. Προς το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, καθώς ο καιρός θα παρουσιάζει ύφεση από τα δυτικά.


Άνεμοι : ΝΔ και βαθμιαία ΒΔ στο Ιόνιο 5-7 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν ΝΔ 6-8 μποφόρ, και μόνο στα βόρεια τμήματα θα πνέουν Δ-ΒΔ 3-5 μπ.


Θερμοκρασία : Θα κυμανθεί στα βόρεια από -7 έως 1 βαθμό, στα δυτικά από -2 έως 9, στην Θεσσαλία δεν πρόκειται να ξεπεράσει το μεσημέρι το μηδέν, στα ορεινά θα κυμανθεί από -14 έως -4 και στα νησιά του Αιγαίου από -2 στα βόρεια έως 12, και στην Κρήτη τοπικά 14 βαθμούς κελσίου.


Αττική : Νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους, ενώ νωρίς το πρωί λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών χιόνια θα σημειωθούν στα βόρεια του νομού, τα οποία μέσα στην ημέρα θα περιοριστούν στην κορυφή της Πάρνηθας. Άνεμοι ΝΔ 5-7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 11 βαθμούς.


Θεσ/νικη : Μετά τις έντονες χιονοπτώσεις που είχαμε σήμερα, θα έχουμε ένα διάλειμμα μέσα στη νύχτα μέχρι αύριο περίπου το πρωί, αλλά χοντρικά μετά της 11 το πρωί έως και στις 5-6 το απόγευμα θα έχουμε μια νέα έξαρση των χιονοπτώσεων όπου τοπικά θα είναι πυκνές και μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Από το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει ύφεση. Άνεμοι : Δ-ΒΔ 3-4 μπ. Θερμοκρασία από -3 έως 0 βαθμούς.


Την Πέμπτη(12/1) τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια και θα εξασθενήσουν, στην υπόλοιπη χώρα λίγη συννεφιά και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα στραφούν σε ΒΔ 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο μέσα στην ημέρα, την νύχτα όμως και νωρίς το πρωί θα διατηρηθεί στα ηπειρωτικά ο παγετός όπου τοπικά θα είναι ισχυρός.
Την Παρασκευή(13/1) Λίγη συννεφιά η οποία από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα πυκνώσει, και από το απόγευμα θα βρέξει στα βορειοδυτικά. ΝΔ άνεμοι 4-6 μπ. Η θερμοκρασία σε νέα άνοδο.
Το Σάββατο(14/1) Περιμένουμε νέα επιδείνωση του καιρού με βροχές πρώτα στα δυτικά και βαθμιαία στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ΝΔ άνεμοι και η θερμοκρασία σε σημαντική άνοδο φτάνοντας τοπικά στα ηπειρωτικά τους 14-16 βαθμούς.

                          Επιμέλεια : Θάνος Σταματόπουλος        
                                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου