Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Σοβαρή επιδείνωση του καιρού την Τετάρτη| Ο καιρός έως το Σάββατο

Βαρομετρικό χαμηλό στην Ν. Ιταλία κινείται τις επόμενες ώρες ανατολικά-βορειοανατολικά και θα επηρεάσει την χώρα μας από τα δυτικά το νέο εικοσιτετράωρο Τετάρτη με αρκετές βροχές αλλά και με πυκνές χιονοπτώσεις στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα ακόμα και σε περιοχές στα βόρεια με χαμηλό υψόμετρο.


Για αύριο Τετάρτη 18/1/17 
Μέχρι και το μεσημέρι : 
Περιμένουμε βροχές και καταιγίδες στα δυτικά οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές, άστατος θα είναι ο καιρός στα υπόλοιπα ηπειρωτικά με διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Μεγαλύτερα θα είναι τα διαστήματα ηλιοφάνειας στα νότια νησιωτικά τμήματα, χιόνια θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας.


Από το απόγευμα και μετά :
Περιμένουμε σημαντική επιδείνωση του καιρού με έντονες βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά, και πυκνές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας στην Πελοπόννησο και την Στερεά χοντρικά από τα 1.000μ. και πάνω, στην Ήπειρο και την Θεσσαλία από τα 800μ. και στην Μακεδονία από τα 300-600μ.
Πιο ''σπαστός'' θα είναι ο καιρός στο Αιγαίο και την Θράκη..
Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή μέσα στη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη στην Θεσσαλία, και την Μακεδονία, αναμένονται τοπικά έντονα καιρικά φαινόμενα, συνοδεία ισχυρών Α-ΒΑ ανέμων..


Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ΝΔ στα νότια ΝΑ στα βόρεια 5-7 μπ. Στο Αιγαίο ΝΔ  3-5 και στα βόρεια Α-ΒΑ μέσα στην ημέρα 6-8 και τοπικά 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -2 έως 2, στα δυτικά από 3 έως 11, στα ορεινά από -1 έως 0 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -1 έως 12 και στα νησιά του Αιγαίου από 5 έως 16 βαθμούς στα νότια.


Αττική : Άστατος καιρός με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως από το μεσημέρι και μετά, τα φαινόμενα δεν αποκλείεται τοπικά να είναι έντονα. Άνεμοι ΝΑ 3-5 μπ. Θερμοκρασία από 5 έως 13 βαθμούς.


Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία : Περαιτέρω επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός κυρίως από το μεσημέρι-απόγευμα και μετά με ισχυρές βροχές στα παραθαλάσσια-χιονόνερο στα υπόλοιπα και πυκνά χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά τοπικά και στα πεδινά τμήματα της Κ. Μακεδονίας, Τα φαινόμενα προς το βράδυ θα είναι έντονα και θα συνοδεύονται από ισχυρούς Α-ΒΑ ανέμους όπου στα ανατολικά θα φτάσουν τα 7-8 και τοπικά και τα 9 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 7 βαθμούς.


Την Πέμπτη(19/1) Αρχικά περιμένουμε παρόμοιες καιρικές συνθήκες όπως της Τετάρτης, με πυκνές τοπικά χιονοπτώσεις στην βόρεια Ελλάδα  και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο, σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα στραφούν σε ΒΑ και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
Την Παρασκευή(20/1) και το Σάββατο(21/1) περιμένουμε τοπικές συννεφιές στις περισσότερες περιοχές κυρίως στα ανατολικά με πιθανότητα τοπικών βροχών και παροδικών χιονοπτώσεων στα ορεινά. Άνεμοι/Θερμοκρασίες δεν θα παρουσιάσουν αξιόλογη μεταβολή.

                                 Επιμέλεια : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου