Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Περιορίζονται αύριο οι βροχές στα ανατολικά της χώρας- Ψυχρή εισβολή από την Πέμπτη και από τα βόρεια

Βαρομετρικό χαμηλό το οποίο επηρεάζει τις τελευταίως ώρες την περιοχή μας κινείται ανατολικά,, και αναμένεται να δώσει τις επόμενες ώρες μέσα στη νύχτα προς την Τετάρτη κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα στο Αν. Αιγαίο..




Για αύριο Τετάρτη 25/1/17 περιμένουμε τοπικές βροχές στο Ιόνιο, την Β. Κρήτη, την Πελοπόννησο και τα Δωδεκάνησα, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Πελοποννήσου με υψόμετρο άνω των 700-800μ. Κλειστός και συννεφιασμένος φαίνεται ότι θα ο καιρός από την Β-ΒΑ Στερεά, την κεντρική και βόρεια  Εύβοια, την Θεσσαλία, την Μακεδονία και την Θράκη, καθώς θα σημειώνονται βροχές-χιονόνερο και χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο στην Θράκη. Πάντως προς το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Χαλκιδική και την Αν. Θεσσαλία, ενώ πιθανές τοπικές μπόρες δεν αποκλείεται να σημειώνονται στο κεντρικό Ιόνιο.


Άνεμοι: ΝΑ στο Ιόνιο 3-5 μπ. Β στο Αιγαίο 4-6 τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ.


Θερμοκρασία: -1 με -2 το πρωί στα ορεινά και στα πεδινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, 5 με 10 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα.
Το μεσημέρι αναμένεται να φτάσει στην βόρεια Ελλάδα και την Θεσσαλία τους 5 με 6 βαθμούς, στα δυτικά τους 13 και στην υπόλοιπα χώρα τους 11 με 14 βαθμούς.


Αττική : Συννεφιά παροδικά αυξημένη, με πιθανότητα για τοπικές βροχές στα βόρεια του νομού, και λίγα χιόνια στα ορεινά, με υψ. άνω των 600-700μ. Άνεμοι Β-ΒΔ 4-6 μπ. κυρίως στα ανατολικά. Θερμοκρασία από 6 έως 10 βαθμούς.


Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία : Συννεφιά με τοπικές βροχές-χιονόνερο στα πεδινά-παράκτια, και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά πρόσκαιρα και σε περιοχές με πιο χαμηλό υψόμετρο. Άνεμοι ΒΔ στον Θερμαικό, ΒΑ στην Χαλκιδική 4-6 μπ. η ένταση τους. Θερμοκρασία από 2 έως 6 βαθμούς.


Την Πέμπτη-Παρασκευή(26-27/1) τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από τα βόρεια, η ενίσχυση των βορείων ανέμων, και οι τοπικές χιονοπτώσεις οι οποίες θα έχουν πρόσκαιρο χαρακτήρα κυρίως την Παρασκευή και θα επηρεάσουν την Μακεδονία, την Θεσσαλία, την Κ-Α Στερεά, την Εύβοια, και τα ορεινά-ημιορεινά τμήματα της Πελοποννήσου και της Κρήτης.
                                                     
                       Επιμέλεια : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου