Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Αρκετό κρύο και αύριο Παρασκευή, τοπικές χιονοπτώσεις και ενισχυμένοι βοριάδες- Σταδιακή βελτίωση του καιρού το Σάββατο

Τις τελευταίες ώρες ψυχρό μέτωπο επηρεάζει την περιοχή μας κινούμενο από το βορρά προς το νότο ρίχνοντας σημαντικά την θερμοκρασία τις επόμενες ώρες κυρίως στην ανατολική και βόρεια χώρα..


Για αύριο Παρασκευή 27/1/17 Περιμένουμε τοπικές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές μέχρι και λίγο πριν το μεσημέρι, στην Θεσσαλία, την Κ-Α Στερεά, την Εύβοια, ενώ τοπικές βροχές-χιονόνερο θα σημειωθούν στα πεδινά-παράκτια της Πελοποννήσου και της Κρήτης, ενώ χιονοπτώσεις θα πέσουν στα ορεινά-ημιορεινά των περιοχών αυτών. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σε όλη την χώρα και θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Β-ΒΑ στο Αιγαίο 5-7 και τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο 8 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: Θα φτάσει το μεσημέρι στην βόρεια Ελλάδα τους 3 με 4 βαθμούς, στα δυτικά τους 9 με 10, και στην υπόλοιπη χώρα γύρω στους 4 με 6 βαθμούς κελσίου.

Αττική : Συννεφιά παροδικά αυξημένη κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά του νομού, όπου κυρίως τις πρωινές ώρες δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις.Από το μεσημέρι ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Άνεμοι 5-6 μπ. Θερμοκρασία από 2 έως 6 βαθμούς.
Θεσ/νικη-Κ. Μακεδονία : Λίγη συννεφιά και αρκετή ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΔ 3-4 μπ. Θερμοκρασία από -3 έως 4 βαθμούς.

Το Σάββατο(28/1) ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση σχεδόν σε όλη την χώρα, και μόνο το βράδυ στο Κ. Ιόνιο δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο ΝΑ 3-4 μπ. στο Αιγαίο Β 4-6 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της, ενώ την νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά ο παγετός θα είναι κατά τόπους ισχυρός. Τέλος την Κυριακή(29/1) δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά-κεντρικά και νότια και λίγα χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά τμήματα. Το κρύο θα διατηρηθεί, ενώ οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν στα πελάγη τα 6 μπ.

                             Επιμέλεια : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου