Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Περιορίζονται τα φαινόμενα την Παρασκευή- Νέα επιδείνωση του καιρού από την Δευτέρα ; | Ο καιρός έως την Δευτέρα

Σταδιακή βελτίωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από την Παρασκευή, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό το οποίο μας επηρέασε τις προηγούμενες ημέρες κινείται ανατολικά..


Για αύριο Παρασκευή 20/1/17 περιμένουμε λίγες νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές, όπου στο Κεντρικό Ιόνιο δεν αποκλείεται μέσα στην ημέρα να αφήσουν τοπικές βροχές. Όπως επίσης πιθανότητα για τοπικές χιονοπτώσεις υπάρχει για τις πρωινές ώρες στην Δ. Μακεδονία και την Θράκη με γρήγορη βελτίωση. Από την Κεντρική Μακεδονία, την Θεσσαλία, την -Α-ΒΑ Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες την Αν. Πελοπόννησο και την Β. Κρήτη περιμένουμε πυκνές νεφώσεις κατά περιόδους με τοπικές βροχές, και λίγα χιόνια στα ορεινά τμήματα, στην Θεσσαλία πάνω από τα 400μ. και στην υπόλοιπη Στερεά πάνω από τα 600-700μ. χοντρικά.


Άνεμοι: A στο Ιόνιο, 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ, ΝΑ στο βόρειο Ιόνιο με την ίδια περίπου ένταση.
Στο Αιγαίο Β-ΒΑ 5-7 μποφόρ η ένταση τους.


Θερμοκρασία: Ελάχιστες : Στα ορεινά  -3,-6 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 0,4 και στο Αιγαίο 6,11 βαθμούς.


  Μέγιστες : 0 με 3 στα ορεινά, 6 με 12 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, και γύρω στους 9 με 15 στο Αιγαίο.


Αττική : Λίγη συννεφιά παροδικά αυξημένη. Άνεμοι Β-ΒΑ έως 7 μποφόρ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία από 6 έως 11 βαθμούς.


Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία : Τοπικές συννεφιές, όπου το πρωί δεν αποκλείεται στα δυτικά τμήματα της Περιφέρειας να σημειωθούν τοπικές βροχές στα πεδινά-παράκτια και λίγα χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι ΒΑ έως 6 μποφόρ στα ανοιχτά της Χαλκιδικής. Θερμοκρασία από 2 έως 6 βαθμούς.


Το Σάββατο(21/1) Τοπικές συννεφιές από την Κ. Μακεδονία μέχρι και την Κρήτη, ηλιοφάνεια στην υπόλοιπη χώρα. Οι άνεμοι Β 5-6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μπ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Την Κυριακή(22/1) Δεν περιμένουμε φαινόμενα στην χώρα μας, παρά μόνο κάποιες πρόσκαιρες νεφώσεις από το απόγευμα και από τα δυτικά οι οποίες θα πυκνώσουν βαθμιαία. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΑ στο Ιόνιο 4-6 μποφόρ με τάση περαιτέρω ενίσχυσης κατά την διάρκεια της νύχτας. Στο Αιγαίο Β 4-6 μπ. Η θερμοκρασία δεν φαίνεται να αλλάζει σημαντικά.
Τέλος την Δευτέρα(23/1) προβλέπεται νέα επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά κυρίως από το μεσημέρι και μετά με βροχές, τοπικές καταιγίδες, και χιόνια στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι στα πελάγη θα ενισχυθούν..

                                Επιμέλεια : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου