Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Ψυχρή εισβολή από αύριο Πέμπτη | Ο καιρός έως το Σάββατο

Αβαθές βαρομετρικό χαμηλό στην Κ. Μεσόγειο κινείται Α-ΝΑ, ενώ ψυχρό μέτωπο κινείται από τα Βαλκάνια προς την περιοχή μας την Πέμπτη και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η θερμοκρασία από αύριο το απόγευμα να σημειώσει σημαντική πτώση από τα βόρεια..


Για αύριο Πέμπτη 26/1/17 περιμένουμε συννεφιά με τοπικές βροχές στα δυτικά πιθανόν και στην Β. Κρήτη και λίγα χιόνια στα ορεινά πάνω από τα 8οομ. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές συννεφιές, ενώ στην Μακεδονία, την Θεσσαλία, την Αν. Στερεά, την Εύβοια και την Κ-Β Πελοπόννησο προβλέπονται αρχικά βροχές-χιονόνερο στα χαμηλότερα και χιόνια στα υπόλοιπα, με υψόμετρο άνω των 200 μ. στα κεντρικά και βόρεια, και άνω των 400-500μ. στα νότια ηπειρωτικά, με τάση να πέσουν ακόμα περισσότερο από το απόγευμα και μετά..
Προς το βράδυ χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στην Θεσσαλία, την Κ-Α Στερεά ακόμα και σε πεδινές περιοχές, ενώ στα δυτικά οι βροχές θα ενταθούν και δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές καταιγίδες.Ενώ στην Μακεδονία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.


Άνεμοι: NA στο Ιόνιο 4-6 μπ. ΒΑ στο Αιγαίο 5-7 και τοπικά στα Νοτιοανατολικό Αιγαίο 8 μποφόρ.


Θερμοκρασία: Θα φτάσει το μεσημέρι στη βόρεια Ελλάδα και την Θεσσαλία τους 3 βαθμούς, στα ορεινά τους -1, και στην υπόλοιπη χώρα τους 5 με 11 βαθμούς.


Αττική : Συννεφιά με τοπικές βροχές ή χιονόνερο αρχικά κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού, και  χιόνια πάνω από τα 400μ. Από το βράδυ τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές με πάρα πολύ χαμηλό υψόμετρο κοντά στα 200μ κυρίως στα βόρεια και δυτικά του νομού. Άνεμοι Β 3-5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 7 βαθμούς.


Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία : Νεφώσεις με χιονόνερο στα πεδινά-παράκτια και χιόνια στα υπόλοιπα, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν πρόσκαιρα και σε πεδινές περιοχές. Άνεμοι Β 4-6 μπ. Θερμοκρασία από 0 έως 2 βαθμούς κελσίου.


Την Παρασκευή(27/1) Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι η σημαντική ενίσχυση των βοριάδων στο Αιγαίο φτάνοντας τα 6-8 μποφόρ, η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, και οι τοπικές χιονοπτώσεις στην Θεσσαλία, Στερεά Εύβοια, και στα ορεινά-ημιορεινά της Πελοποννήσου και της Κρήτης. Βαθμιαία σχετικά γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Το Σάββατο(28/1) ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση, θα διατηρηθεί όμως το αρκετό κρύο στις περισσότερες περιοχές και κυρίως στην ανατολική και βόρεια Ελλάδα.

                              Επιμέλεια : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου