Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Σχετικό κρύο θα επικρατήσει και την Τετάρτη- Στροφή των ανέμων σε νοτιάδες και άνοδο της θερμοκρασίας από την Πέμπτη ενώ δεν θα λείψουν και οι τοπικές βροχές κυρίως στα Δ-Ν-Αν. Αιγαίο

Οι Ν-ΝΔ άνεμοι παίρνουν από αύριο Τετάρτη το απόγευμα το πάνω χέρι, με αποτέλεσμα να αρχίσει να ανεβαίνει και η θερμοκρασία από τα δυτικά..


Για αύριο Τετάρτη 1/2/17 Τα μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας τα περιμένουμε στο Αιγαίο και στις  περιοχές όπου ''βλέπουν προς αυτό'', ενώ λίγη συννεφιά θα έχουμε στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, πιο πυκνή στην δυτική Ελλάδα όπου δεν αποκλείεται στην Πελοπόννησο να σημειωθούν τοπικές βροχές με την μορφή μπόρας μικρής διάρκειας. Πιθανότητα για τοπικό χιονόνερο ή χιόνι στα ορεινά υπάρχει και για την περιοχή της Ηπείρου. Τοπικές ομίχλες θα σχηματιστούν τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι : ΝΑ στο Β. Ιόνιο, ΝΔ στο Ν.Ιόνιο 2-4 μπ. η ένταση τους, Β στο Αιγαίο 4-5 και τοπικά στα νότια-νοτιοανατολικά το πρωί 6 μποφόρ με τάση εξασθένησης.
Θερμοκρασία : Θα φτάσει το μεσημέρι στα βόρεια τους  8 βαθμούς στην Θεσσαλία τους 9, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 11, και στην υπόλοιπη δυτική και νότια χώρα τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου.
Αττική : Γενικά αίθριος καιρός, με λίγα σύννεφα στα βόρεια. Άνεμοι Β 3-4 και βαθμιαία ασθενής. Θερμοκρασία από 1 έως 11 βαθμούς.
Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία : Πρόσκαιρες συννεφιές και διαστήματα ηλιοφάνειας. Άνεμοι ασθενής. Θερμοκρασία από 4 έως 8 βαθμούς.
Την Πέμπτη-Παρασκευή(2-3/2) Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα δυτικά- τα νότια και το Αν. Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές συννεφιές αλλά και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι Ν 3-5 και τοπικά την Παρασκευή στα νότια πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε σημαντική άνοδο φτάνοντας τοπικά στα ηπειρωτικά τους 16 με 17 βαθμούς. Το Σάββατο(4/2) βροχές θα σημειωθούν στα δυτικά, τα νότια και το Αν. Αιγαίο και από το μεσημέρι στην Βόρεια Ελλάδα. Άνεμοι ΝΔ 4-6 μπ. Θερμοκρασία σε νέα μικρή περαιτέρω άνοδο αγγίζοντας τοπικά στα ηπειρωτικά τους 17 με 18 βαθμούς.
                                              
                             Επιμέλεια: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου