Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Βοριάδες και κρύο μέχρι την Τετάρτη- Άνοδο της θερμοκρασίας από την Πέμπτη

Διατηρείται και αύριο Τρίτη ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων των Βαλκανίων με τις χαμηλές στην Αν. Μεσόγειο και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα στην διατήρηση των Β-ΒΑ ανέμων στο Αιγαίο ( φτάνοντας τα 6-7 bf ).


Για αύριο Τρίτη 31/1/17 Περιμένουμε λίγη συννεφιά και αρκετή ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας, πιο πυκνή θα είναι η συννεφιά στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Β. Κρήτη, όπου στην Πιερία, στην Αν. Θεσσαλία, στην Εύβοια, στην ΒΑ Στερεά και στην Β. Κρήτη δεν αποκλείεται να σημειωθεί σε τοπικό επίπεδο, ασθενή βροχή και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά τμήματα. 
Άνεμοι : ΝΑ στο Ιόνιο 2-4 μποφόρ, ΒΑ στο Αιγαίο 4-6 και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία : θα φτάσει το μεσημέρι στη βόρεια Ελλάδα και την Θεσσαλία τους 4 με 5 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 7 με 8, στα δυτικά και τα νότια τους 11 με 13 και στα ορεινά στους -1 με 0 βαθμούς.
Αττική : Νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά με πιθανότητα για ασθενή βροχή μικρής διάρκειας. Άνεμοι Β-ΒΑ 3-5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 8 βαθμούς.
Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία : Νεφώσεις-μουντός καιρός με πιθανότητα για ασθενές χιονόνερο στην Πιερία στα πεδινά-παράκτια και ασθενής χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά. Άνεμοι Α-ΒΑ 3-4 και στα ανοιχτά της Χαλκιδικής 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 5 βαθμούς. 
Την Τετάρτη(1/2) Ο Φεβρουάριος φαίνεται ότι θα μπει με πολύ καλές καιρικές συνθήκες, και με άνοδο της θερμοκρασίας, επίσης οι άνεμοι θα στραφούν  σε νοτιάδες, πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές υπάρχει στην δυτική Ελλάδα. Την Πέμπτη(2/2) Παρόμοιος ο καιρός με την Τετάρτη, η θερμοκρασία σε νέα άνοδο φτάνοντας στα ηπειρωτικά τους 14 και τοπικά τους 15 βαθμούς. Την Παρασκευή-Σάββατο(3-4/2) Προβλέπεται περισσότερη συννεφιά στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τοπικές βροχές στα δυτικά- τα νότια- και το Αν. Αιγαίο, οι άνεμοι θα διατηρηθούν νότιοι και η θερμοκρασία σε νέα άνοδο.

                                 Επιμέλεια: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου