Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Παραμένει το τσουχτερό κρύο σε όλη την χώρα αλλά και τα φαινόμενα στα ανατολικά και νότια το Σάββατο| Ο καιρός έως την Τρίτη

Θα διατηρηθεί και το Σάββατο το τσουχτερό κρύο σε όλη την χώρα, οι άνεμοι θα αρχίσουν να εξασθενούν, ενώ τα φαινόμενα θα διατηρηθούν στα ανατολικά και τα νότια και όχι μόνο !.


Το Σάββατο 31/12/16 περιμένουμε στην δυτική Ελλάδα ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Στην βόρεια Ελλάδα θα έχουμε συννεφιά με τοπικές χιονοπτώσεις, περισσότερες και εντονότερες στην περιοχή της Θράκης. Στις Σποράδες,  στην Εύβοια, στην αν. Στερεά και στα  ανατολικά και τα βόρεια τμήματα της Αττικής θα έχουμε συννεφιά με μπόρες χιονόνερου στα χαμηλότερα και χιονιού στα πιο ψηλά. Τοπικές βροχές στις Κυκλάδες και την Κρήτη και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης πάνω από τα 400μ.


Άνεμοι : ΒΑ στο Ιόνιο 3-5 μπ. Β στο Αιγαίο 6-7 και αρχικά τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.


Θερμοκρασία : Ελάχιστες : -5,-7 στα ορεινά, -4, 6 στην υπόλοιπη χώρα
Μέγιστες : 5,9 στα ηπειρωτικά, 4,10 στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στα ορεινά η θερμοκρασία το μεσημέρι θα κυμαίνεται γύρω στους 0,1 βαθμούς.


Αττική : Συννεφιά κατά περιόδους αυξημένη, με μπόρες χιονιού καταδιαστήματα κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού (χιονόνερο στα πεδινά-παράκτια). Άνεμοι B 5-7 μπ. με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία από 1 έως 5 βαθμούς στο Λεκανοπέδιο στα βόρεια προάστια το πολύ στους 2 βαθμούς ακόμα και αργά το μεσημέρι.


Θεσ/νικη : Συννεφιά με τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά, τοπικά πυκνές στα ορεινά-ημιορεινά της Χαλκιδικής. Άνεμοι ΒΔ στον Θερμαικό 4-6 μπ. με βαθμιαία εξασθένηση. ΒΑ στην Χαλκιδική 4-6 μπ. κι εδώ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία από -1 έως 5-6 βαθμούς.


Την Πρωτοχρονία προβλέπονται τοπικές χιονοπτώσεις ( στα ορεινά-ημιορεινά ), ( βροχές-χιονόνερο στα υπόλοιπα )  της αν. Θεσσαλίας, Εύβοιας, στα πολύ ανατολικά τμήματα της Στερεάς, ( πιθανόν στην βόρεια και την ανατολική Αττική ) στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και πιθανόν και στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν Β-ΒΔ το πολύ στα πελάγη έως 5-6 μποφόρ. Θερμοκρασία θα διατηρηθεί ο ισχυρός παγετός σε όλα τα ηπειρωτικά. Το μεσημέρι θα παρουσιάσει μικρή άνοδο φτάνοντας στα ηπειρωτικά τοπικά τους 9-10 βαθμούς.
Την Δευτέρα-Τρίτη(2-3/1) Ο καιρός θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές, με πιθανές βροχές την Τρίτη στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι θα στραφούν σε ΝΔ και η θερμοκρασία θα ανέβει φτάνοντας τοπικά στα ηπειρωτικά τους 13-14 βαθμούς.
Νεώτερα στα επόμενα δελτία από την Δευτέρα
Καλή Χρονιά σε όλους !!

                     Επιμέλεια : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου