Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Κακοκαιρία προβλέπεται την Τρίτη σε όλη την χώρα| Αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τρίτη 24-01-17

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από απόψε την νύχτα και από τα νοτιοδυτικά της χώρας με βροχές-καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά, καθώς μας έρχεται νέο βαρομετρικό χαμηλό από την Κ. Μεσόγειο το οποίο κινείται σχετικά γρήγορα προς την περιοχή μας..


Για αύριο Τρίτη 24/1/17 προβλέπονται ισχυρές βροχές-τοπικές καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές και κυρίως της κεντρικής και νότιας Ελλάδας, ενώ στα δυτικά από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν εξασθένηση. Τα φαινόμενα κατά τόπους στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά θα έχουν έντονο χαρακτήρα. Χιόνια θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε περιοχές αρχικά της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλό υψόμετρο. Πάντως τα φαινόμενα το βράδυ θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια. Έντονα καιρικά φαινόμενα θα έχουμε μέσα στη νύχτα προς την Τετάρτη στα νησιά του Αν. Αιγαίου.
Άνεμοι: NΔ-Ν στο Ιόνιο 4-6 μπ. ΝΑ στο κεντρικό και νότιο-νοτιοανατολικό Αιγαίο 6-7 και τοπικά στα νησιά του Αν. Αιγαίου 8 μποφόρ. ΒΑ θα πνέουν οι άνεμοι στο ΒΑ Αιγαίο 5-6 μπ., ενώ ΒΔ θα πνέουν οι άνεμοι στις Σποράδες με την ίδια περίπου ένταση.
Θερμοκρασία: θα φτάσει το μεσημέρι στη βόρεια Ελλάδα και την Θεσσαλία τους 5 με 6 βαθμούς, στα δυτικά και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 11-14 και στο Αιγαίο γύρω στους 15-17 ( στην Κρήτη )


Αττική : Νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους ισχυρές, πιθανές καταιγίδες δεν αποκλείεται να σημειωθούν στα νότια-νοτιοανατολικά του νομού. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και προς το βράδυ θα σταματήσουν. Άνεμοι ΒΔ 3-5 μπ. Θερμοκρασία από 7 έως 11 βαθμούς.


Θεσσαλονίκη : Συννεφιά με βροχές στα πεδινά-παράκτια, χιονόνερο στα ημιορεινά και χιόνια στα ορεινά, πρόσκαιρα το πρωί και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο κοντά στα 100-300μ. Βαθμιαία τα υψόμετρα χιονιού θα ανέβουν σημαντικά. Άνεμοι Β 4-6 μπ. Θερμοκρασία από 2 έως 6 βαθμούς.


                       Επιμέλεια : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου