Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Σταδιακή βελτίωση του καιρού την Πέμπτη| Ο καιρός έως την Κυριακή

Το βαρομετρικό χαμηλό το οποίο επηρεάζει τις τελευταίες ώρες την χώρα μας, κινείται ανατολικά, και έτσι το επόμενο εικοσιτετράωρο Πέμπτη ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά προς τα ανατολικά..


Για αύριο Πέμπτη 12/1/17 περιμένουμε ηλιοφάνεια σχεδόν σε όλη την χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις, που στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του Αν. Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα δίνουν μέχρι και το μεσημέρι διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες, από το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα και θα σταματήσουν. 


Άνεμοι : Δ-ΒΔ 4-5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6-7 μποφόρ.


Θερμοκρασία : Θα κυμανθεί στα βόρεια από -7 έως 1 βαθμό, στα δυτικά από -2 έως 9, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -6 έως 12, και στην Θεσσαλία έως 1, στα ορεινά από -11 έως -2 και στα νησιά του Αιγαίου από 4 στα βόρεια έως 14 βαθμούς το πρωί και το μεσημέρι αντίστοιχα.


Αττική : Hλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΔ 4-5 και στον Κορινθιακό τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 11 βαθμούς.


Θεσ/νικη : Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3-5 μπ. Θερμοκρασία από -4 έως 5 βαθμούς κελσίου.


Την Παρασκευή(13/1) θα έχουμε ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις οι οποίες από τα δυτικά θα πυκνώσουν και από τα απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ 4-5 και από το βράδυ στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.
Το Σάββατο(14/1) νέο βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά θα δώσει βροχές και καταιγίδες πρώτα στα δυτικά και βαθμιαία μέσα στην ημέρα στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας. ΝΔ άνεμοι 4-6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε νέα άνοδο φτάνοντας στην κεντρική και νότια χώρα τοπικά ακόμα και τους 15-16 βαθμούς.
Την Κυριακή(15/1) ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση από τα δυτικά.

                             Επιμέλεια : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου