Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Νοτιάδες, άνοδο της θερμοκρασίας και λίγες βροχές μέχρι την Κυριακή- Ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό με βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσει την χώρα μας από την Δευτέρα και από τα δυτικά

Υψηλές πιέσεις θα καλύπτουν και το επόμενο εικοσιτετράωρο Παρασκευή την περιοχή μας, με αποτέλεσμα ο καιρός να παραμείνει καλός στις περισσότερες περιοχές, χωρίς να λείψουν και οι λίγες βροχές κυρίως στα δυτικά.



Για αύριο Παρασκευή 3/2/17 περιμένουμε αραιές νεφώσεις η οποίες στο Β. Ιόνιο, την Ήπειρο, την Δ. Θεσσαλία, την Δ. Στερεά και την Δ. Πελοπόννησο θα δώσουν τοπικές βροχές, πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές υπάρχει και για τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου. Επίσης το πρωί στα ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη από τοπικές ομίχλες.
Άνεμοι: Ν-ΝΔ 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει το μεσημέρι στα βόρεια στους 12 με 13, στα δυτικά τους 14 με 15, και στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 17 βαθμούς.
Αττική : Λίγες αραιές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΝΔ 3-4 μπ. Θερμοκρασία από 9 έως 15 βαθμούς.
Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία : Λίγες αραιές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί από τοπικές ομίχλες. Άνεμοι ασθενής. Θερμοκρασία από 4 έως 12 βαθμούς.
Το Σάββατο(4/2) τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην Δ-ΒΔ Ελλάδα και πιθανόν στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου. Άνεμοι ΝΔ 3-5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε νέα άνοδο φτάνοντας στα ηπειρωτικά τοπικά τους 17 με 18 βαθμούς. Την Κυριακή(5/2) τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν αρχικά στην Δυτική Ελλάδα, πιθανόν στην Θεσσαλία και την Δ. Στερεά, και από το απόγευμα ίσως στα νησιά του Αν. Αιγαίου. Πάντως από το απόγευμα και από τα δυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση. Οι άνεμοι ΝΔ 4-6 και τοπικά 7 μποφόρ. Ενισχυμένοι θα είναι οι άνεμοι επίσης και στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο αγγίζοντας στα ηπειρωτικά τους 17 με 19 βαθμούς. Τέλος την Δευτέρα(6/2) και την Τρίτη(7/2) ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας μας , και από τα δυτικά με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες.

                         Επιμέλεια: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου